Carrer d'Alcover

L'Ajuntament d'Alcover aprova un paquet de mesures contundents per impulsar el comerç i la restauració

L'Ajuntament d'Alcover ha impulsat un seguit d'ajuts  per pal·liar la situació del comerç local i el sector de la restauració, amb l'objectiu de minimitzar l'impacte econòmic causat per la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, els ajuts previstos es concreten, per una banda, en  l'eliminació de la taxa d'escombraries als comerços i establiments afectats pel tancament, a causa de l'aplicació de l'Estat d'Alarma. Aquesta mesura s'aplicarà proporcionalment els dies en què l'establiment ha estat tancat i no ha pogut desenvolupar la seva activitat. També es donaran pantalles protectores a tots els comerços, restaurants i bars que es trobin en funcionament. Aquestes pantalles protectores, igual que les mascaretes, són un element de prevenció que ajuden a minimitzar la propagació del coronavirus.  

Per altra banda, l'Ajuntament posarà a disposició dels bars, la utilització de la via pública per ampliar l'espai destinat a terrasses. Aquesta ampliació serà delimitada pels serveis tècnics municipals i en el cas que es tingui alguna observació a fer, es podran dirigir a l'Ajuntament per fer les modificacions pertinents. Això no suposarà cap cost i es durà a terme sempre que no impliqui una afectació  de la mobilitat a la via pública, i la mesura vol facilitar la reobertura dels establiments de restauració d'Alcover  perquè es pugui garantir la distància de seguretat mínima entre els clients, mentre no es permeti ocupar el 100% de l'aforament interior.

Tampoc es cobrarà les taxa per ocupació de la via pública que afecta les terrasses dels bars, des del dia 14 de març i fins la reobertura dels establiments de restauració i es permetrà que els comerços puguin posar aparadors a l'exterior per tal de reduir el volum de persones a l'interior del local. En aquest sentit, la mesura no contempla cap cost d'ocupació de la via pública i haurà de ser validat pels serveis tècnics municipals.