Aiguamúrcia, a l'Alt Camp.

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia aprova en ple la modificació del pla urbanístic

En la sessió plenària s'han tractat altres qüestions que han aixecat polèmica

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia ha aprovat en sessió plenària la modificació del pla d'ordenació urbanística municipal, impulsada per l'anterior equip de govern, l'any 2014, i que havia quedat pendent de resolució. Davant la inacció del consistori, la Comissió d'Urbanisme va resoldre tancar l'expedient, indicant els canvis  que s'havien d'incloure per aixecar la paralització de l'aprovació definitiva.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Amb l'aprovació de la modificació  del POUM es resolen, així, les problemàtiques  amb les quals es trobaven algunes famílies  del municipi, que esperaven una resolució final per a poder justificar  les obres que havien impulsat. D'altra banda, s'han presentat i discutit altres qüestions, com ara l'economia i el cas de l'Oficina Antifrau.

Així, l'equip de govern ha donat compte de l'aprovació de la liquidació  del pressupost de 2019 i de l'informe d'intervenció sobre el compliment de l'objectiu d'estabilitat econòmica. L'equip de govern ha fet valdre la realitat, i és que des de l'inici de la legislatura s'ha reduït  la despesa, no s'ha generat cap factura  pendent d'aplicació i no hi ha cap decret d'intervenció negatiu. 

L'Ajuntament no cobrirà els costos de la denúncia a l'Oficina Antifrau

Com a punt d'urgència, s'ha discutit la petició  de l'exalcaldessa, Fina Bartolí, per tal que l'Ajuntament assumís  el cost de defensa de la denúncia  a l'Oficina Antifrau de Catalunya que va interposar Tots Som Aiguamúrcia. Llavors a l'oposició, durant l'anterior mandat, concretament el 2016, el partit va al·legar despeses injustificades, contractacions irregulars i adjudicacions  d'obres també irregulars. Finalment, el ple ha votat en contra  de cobrir aquests costos en el cas que l'Oficina Antifrau refermi la denúncia.

Aiguamúrcia, a l'Alt Camp.
La qüestió del pis on viu el familiar de l'alcaldessa ha aixecat polèmica | Cedida

Durant el torn de precs i preguntes, l'equip de govern ha intervingut per a explicar la denúncia  de l'oposició sobre el fet que l'Ajuntament inverteixi en la millora  d'un habitatge públic en el qual, actualment, hi viu un familiar  de l'alcaldessa, Dolors Palma. L'oposició expressa que s'invertiran dotze mil euros  en la millora de l'esmentat habitatge, i sobretot, que hi hauria un tracte de favor. A més, denuncia que es paga una xifra molt reduïda de lloguer.

No obstant això, el consistori ha rebatut  aquesta afirmació, ja que expressa que el pis és propietat  de la Generalitat de Catalunya i que n'és l'usufructuari, motiu pel qual té la responsabilitat d'assumir els desperfectes  estructurals que pugui presentar l'habitatge: el mal estat d'una biga ha fet baixar el terra del pis. Pel que fa al lloguer, el govern ha contestat que és el més alt  que es cobra de tots els edificis públics, i ha preguntat  a l'oposició per què durant les seves anteriors legislatures no es va actualitzar el preu del lloguer.