EN DIRECTE

鉀 A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

L'Ajuntament d'Alcover aprova la pujada de diversos impostos i taxes

L鈥橧BI o l鈥檌mpost de vehicles s贸n alguns dels exemples. Aquest dimecres s鈥檋a celebrat un ple extraordinari al consistori per aprovar les ordenances municipals
Imatge d'arxiu d'un ple d'Alcover. | Ajuntament Alcover

El ple de l鈥橝juntament d鈥Alcover ha aprovat l鈥檃ugment de diversos impostos i taxes de diferents 脿mbits. Ha estat en la sessi贸 plen脿ria de car脿cter extraordinari que s鈥檋a celebrat aquest dimecres al consistori amb tres 煤nics punts a l鈥檕rdre del dia.

 

El primer punt ha estat el que m茅s temps ha ocupat, ja que contenia aquesta modificaci贸 parcial de diverses ordenances municipals per l鈥檈xercici econ貌mic 2020.

 

La pujada d鈥檃lgun d鈥檃quests impostos ha estat aprovada per la unanimitat de tots els grups pol铆tics i d鈥檃ltres han comptat amb el vot negatiu o abstenci贸 d鈥檃lgunes forces de l鈥檕posici贸.

 

Els impostos i taxes que s鈥檋an pujat

Per una banda, el ple ha aprovat la pujada de l鈥橧BI urb脿 en un 3,44% i s鈥檋a apujat l鈥檌mpost de vehicles, ja que es regularitza l鈥橧PC.  L鈥橧BI compta amb dues noves bonificacions: el 50% de les rehabilitacions integrals d'habitatges de noves construccions dins el nucli antic i el 50% per l鈥檕bertura de noves activitats econ貌miques dirigides al turisme com restaurants, fondes i hotels.

 

S鈥檃puja l鈥檌mpost sobre les plusv脿lues un 2,25%. Tot i aix貌, s'elimina la taxa pels expedients de plusv脿lua que afectaven a totes, les que es generessin com les que no. 

 

Tamb茅 puja la taxa sobre el clavegueram (13%) i l鈥檌mpost sobre el consum de l鈥檃igua (a partir del 14% d鈥檌ncrement sobre el tram de consum m茅s baix). Per tal de justificar aquest punt, segons expliquen fonts municipals, cada any l'Ag猫ncia Catalana de l'Aigua fa una comparativa del preu de l'aigua amb tots els altres municipis de Catalunya.

 

En aquest estudi contemplen el subministrament d'aigua amb baixa, la connexi贸 del clavegueram i el c脿non de l'aigua. 芦Si observem els municipis de les nostres contrades, el preu de l'aigua Alcover 茅s molt inferior als altres pobles. Aix貌 茅s positiu si la difer猫ncia entre ingressos i despeses del servei estan equilibrades i per tant els ve茂ns d'Alcover disposaran d'un servei totalment eficient禄.

 

脡s per aix貌 que, aquest any 2019 s'ha fet un estudi exhaustiu sobre la gesti贸 de l'aigua del municipi d'Alcover on ha quedat constatat que la despesa del servei no 茅s equilibrada amb els ingressos. S'ha pogut observar una descompensaci贸 considerable, per tant, 芦la voluntat ha de ser minorar aquesta difer猫ncia de manera progressiva en els pr貌xims anys. Un dels motius principals d'aquesta descompensaci贸 son l'envelliment de la xarxa d'aigua i de clavegueram que t茅 el nostre poble, amb molta xarxa amb material que avui ja no s'utilitza i provoca gran nombre d鈥檃varies禄.

 

D鈥檃ltra banda, augmenta la taxa de l鈥櫭簊 comercial telem脿tic, es puja l鈥1,9% del servei municipal de la llar d鈥檌nfants, que 茅s inferior a l鈥橧PC; augmenta l鈥檌mpost sobre activitats econ貌miques (IAE) i tamb茅 es puja un 20% la taxa d鈥檈scombraries, que 茅s inferior a la variaci贸 del preu p煤blic de la recollida i tractament d'escombraries per l'augment de les tones de rebuig recollides al poble d'Alcover, entre d鈥檃ltres.  

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris