L'Ajuntament de Valls denuncia el robatori de la pancarta de «Llibertat presos polítics» de la façana

Un grup de persones va arrencar la pancarta amb un pal la matinada de divendres
Imatge de la pancarta que va ser sostreta de la façana de l'Ajuntament de Valls. | Isma Llanes

 

L'Ajuntament de Valls ha denunciat el robatori de la pancarta de «Llibertat presos polítics i exiliats», la qual estava penjada a la façana. El consistori confirma que el regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de Valls, Enric García, ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra «per la sostracció de la pancarta que reclamava la llibertat pels presos polítics i exiliats que estava instal·lada a la façana de la Casa de la Vila». 

Un grup de persones va arrencar la pancarta amb un pal

El consistori denuncia que la pancarta va ser arrencada la matinada del passat divendres, 3 d'agost, per un grup de persones que duien un pal extensible. El govern municipal ha conegut els autors de la sostracció gràcies a diversos vídeos que van circular a través de les xarxes socials, on es podia veure el grup de persones que utilitzaven el pal per arrencar la pancarta. 

L'Ajuntament denuncia, també, que aquest mateix grup de persones va sostreure altres pancartes, a més de banderes i llaços grocs que estaven col·locats en altres punts de la ciutat i que reclamaven, de la mateixa manera, la llibertat dels polítics independentistes presos i exiliats. El consistori, a través del comunicat, afirma que «lamenta aquests actes vandàlics» i espera que «les investigacions policials permetin identificar els autors dels fets». 

Albert Batet condemna els fets vandàlics

L'endemà de la sostracció de la pancarta, l'alcalde de Valls, Albert Batet, va denunciar l'acte a través d'una piulada al seu compte de Twitter, on assegurava que «la tornarem a penjar les vegades que faci falta». Per la seva banda, el regidor Enric García ha anunciat també a través de Twitter que ha presentat la denúncia als Mossos i ha afirmat que «aquests actes intolerables no poden quedar impunes. Seguirem defensant la llibertat. Sempre».

ERC de Valls apunta directament a Ciutadans i Societat Civil Catalana

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Valls també s’ha sumat a la condemna per aquests fets i han carregat directament contra partits polítics com Ciutadans o l’entitat Societat Civil Catalana. Consideren «inacceptable i d’una greu irresponsabilitat» que aquests partits «cridin als seus càrrecs orgànics, militants, simpatitzants i associats a organitzar-se per arrencar i fer desaparèixer tots els elements que hi ha en solidaritat amb els presos i les preses».

A través d’un comunicat, ERC de Valls, asseguren que els responsables d’aquests actes vandàlics són Ciutadans i Societat Civil Catalana «per ser els clars instigadors i promotors d'un clima de confrontació i violència que evidentment no desitgem, sinó que reprovem i condemnem», han dit.

En aquesta línia demanen als promotors d’aquestes actuacions que rectifiquin i reflexionin sobre si promoure aquests actes és la millor via «per garantir la pacífica convivència entre tots els veïns i veïnes». També defensen que tothom es pugui expressar en llibertat sempre que es respectin els drets democràtics assolits i afirmen que perseguir l’expressió i la reivindicació de la ciutadania en l’espai públic és propi dels «totalitarismes».

Per últim, els republicans consideren «inadmissible» que hi hagi partits que donin suport i «aplaudeixin persones i grups que actuen contra la llibertat i la democràcia impunement, i en alguns casos utilitzant fins i tot la intimidació i la violència física».

"Un abocament a la depuradora de Valls provoca episodis de males olors" "El Festiuet se suma a la campanya contra les agressions sexistes a Valls"