Pla mitjà de dues estudiants just abans de començar el primer examen de selectivitat al Campus Catalunya de la URV

Valls obre una nova convocatòria d'ajuts per a estudis postobligatoris del curs 2020-2021

Es podran sol·licitar a partir del 14 de setembre

Càritas Arxiprestal de l'Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Valls convoquen una nova edició dels ajuts per a estudis postobligatoris d'estudiants de la ciutat. Enguany, s'arriba a la vuitena edició, gràcies al treball conjunt entre entitats i l'Ajuntament de Valls que permet assolir aquest important repte per a la ciutat. A causa de les anomalies en el curs acadèmic i el context de la pandèmia de la Covid-19, el sistema de sol·licitud de beques es realitza en convocatòria única en el període comprès entre el 14 i el 25 de setembre d'enguany.

Aquestes beques tenen com a finalitat ajudar econòmicament als estudiants que realitzin estudis postobligatoris per al curs 2020-2021. D'aquesta manera es pretén que els i les estudiants de la ciutat no quedin exclosos de l'accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d'oportunitats i, de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d'inserció laboral.

Les bases dels ajuts tenen en compte la situació econòmica familiar, però també l'expedient acadèmic dels estudiants per tal de premiar els que presenten un bon resultat en els seus estudis. El pressupost total de les ajudes és de 10.000 euros i s'estima que poden arribar a beneficiar a més de quaranta-cinc alumnes que podran rebre entre 200 i 250 euros per ampliar la seva formació. En el cas dels estudis fora del municipi les ajudes s'incrementen en concepte de transport. En aquest sentit, en el curs anterior es van atorgar un total de 48 ajuts, sent l'any amb major nombre de sol·licituds i ajuts atorgats.

Les sol·licituds podran presentar-se entre el 14 i el 25 de setembre a l'oficina del servei de Joventut de dilluns a divendres de 10.00 h a 14.00 h i de dimarts a dijous de 17.00 h a 19.00 h. Com a novetat, enguany es facilitarà la presentació de sol·licituds i documentació virtualment a través del correu del VallsJove. Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascuts a partir de l'1 de gener de 1995, que el curs 2020/21 es matriculin en estudis de batxillerat, o formació professional (cicles formatius de grau mitjà, cicles formatius de grau superior).


Comentaris