El cap de llista, Robert Figueras, durant l'acte de presentació de la candidatura d'Alcoverencs pel Canvi.

Alcoverencs pel canvi presenta els grans eixos del seu programa electoral

La formació, que actualment governa el consistori, va presentar la seva candidatura i va donar algunes pinzellades de les seves propostes electorals aquest passat dissabte

Alcoverencs pel Canvi va presentar aquest darrer dissabte la seva candidatura a les eleccions municipals a Alcover, encapçalada per Robert Figueras, i van desvelar quins seran alguns dels seus eixos principals per a la propera legislatura. L’acte es va celebrar a Ca Cosme, que es va quedar petit per acollir la quantitat de veïns i veïnes que van assistir a la presentació.

L’acte va girar entorn dos grans blocs: primer de tot, dos membres de la candidatura van fer un seguit de preguntes a Figueras, a manera d’entrevista. En aquesta part es va explicar per què Alcoverencs pel Canvi busca revalidar l’alcaldia un cop més. Segons el cap de llista, Robert Figueras,  «som un partit independent i transversal, no anem sota les sigles de cap partit polític gran i això fa que tots vulguem treballar exclusivament per Alcover».

També es van explicar quines actuacions s’havien dut a terme des de l’equip de govern en els darrers quatre anys. «Hem fet el centre de dia, les millores al passeig de l’Estació, la millora de la rotonda de Vilallonga, la creació de l’aplicació mòbil del poble...», són alguns dels temes que es van posar de manifest durant l’acte.

També es va recordar el creixement d’Alcover Funciona, les campanyes amb el comerç local, l’aposta pel mercat M2M, aspectes de turisme o culturals, com  la posada en funcionament de la programació estable del Convent de les Arts i les residències artístiques  que s’hi fan, així com l’exposició permanent del Triàsic, al Museu d’Alcover.

Públic assistent a la presentació de la candidatura d'Alcoverencs pel Canvi per les municipals 2019.
L'assistència de públic a l'acte va ser molt nombrosa. | alcoverencs pel canvi

En la segona part de l’acte es va parlar de futur i de tots aquells projectes que s’han de desenvolupar en la propera legislatura. Un dels grans temes el va centrar la construcció de la central de biomassa, un projecte en què l’Ajuntament està «treballant perquè funcioni amb energia km 0, en una clara aposta per les energies renovables».

Pel que fa a l’urbanisme, es volen fer millores del tomb de Ravals, un projecte que s’ha de desplegar en diverses fases i que, segons Figueras, suposarà «una solució per connectar l’avinguda Catalunya amb l’avinguda Maria i per donar fluïdesa a la circulació del poble. És un tema que no només depèn de l’Ajuntament, també hi ha la part privada, però entre tots, buscarem solucions».

Centralitzar serveis al nucli antic del municipi per revifar-lo

També es vol  crear una Casa de la Festa, un lloc que aculli una exposició permanent  de la cultura popular alcoverenca. Tot i que no se sap la ubicació exacta, es vol obrir en algun lloc del nucli antic del poble, amb la voluntat de dinamitzar aquesta zona.

L’ampliació de serveis a la piscina municipal, l’aposta per l’escola d’adults i l’assessorament per a l’estalvi de les factures energètiques són altres dels eixos de treball d’Alcoverencs pel Canvi. Segons Robert Figueras «Alcover és un poble amb tots els serveis necessaris, però hem de treballar per millorar-los i apostar pel servei a les persones amb la llar d’infants, l’Escola de Música o la llar de jubilats».

Una candidatura amb gent de tots els àmbits

La nova candidatura d’Alcoverencs pel Canvi, presenta algunes cares noves i tal com la defineix Figueras,  «és molt diversa, integradora, amb gent de totes les edats, de diferents sectors, procedents de diverses zones del poble i amb paritat al 100%».

Pel que fa al programa electoral, «és molt realista, com que ja hem estat a l’Ajuntament, sabem què es pot fer i què no». Per últim, Figueras va demanar el vot i el suport a la seva candidatura perquè «no n’hi ha prou amb guanyar, hem de poder governar».