L'Alt Camp és la comarca on han caigut més llamps aquesta nit

L'Alt Camp ha rebut l'impacte d'un total de 223 llamps durant la tempesta que hi ha hagut aquesta passada nit a la zona
Han caigut 223 llamps a la comarca de l'Alt Camp. | Arxiu

 

La comarca de l’Alt Camp ha estat la més afectada per l’impacte de llamps durant la sobtada tempesta que ha caigut aquesta passada nit i matinada a la zona.

En concret, s’han registrat un total de 223 llamps en aquesta comarca, on també s’han registrat fortes pluges en municipis com Vila-rodona, on han caigut 44 l/m² o a Valls, on n’han caigut 40. Altres comarques com l'Alt Penedès han registrat 149 llamps o en el cas de l'Anoia se n'han registrat 110. 

La tempesta ha deixat moltes incidències

En alguns punts, la tempesta i els aiguats torrencials han deixat força problemes i incidències. En aquest cas, les comarques més afectades han estat les del Baix Penedès i el Garraf on les tempestes han estat especialment fortes, deixant més de 60 l/m², i provocant la caiguda de diversos arbres a les vies del tren que han tallat la circulació de combois amb 5 línies de Rodalies afectades.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a 255 trucades relacionades amb 196 incidents fruit de les fortes pluges, amb el Garraf com la comarca més afectada, ja que 118 trucades procedien d’allí.

Per la seva banda, els Bombers han atès fins a 103 avisos pels aiguats, tots relacionats amb inundacions i acumulacions d’aigua. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap dany personal en tot l’episodi.  

Un llamp, possible causa de l’incendi de Conesa

En aquest episodi de tempestes que s’ha viscut aquesta matinada, un dels llamps que ha caigut pot haver provocat l’incendi que crema des de primera hora d’aquest matí al terme municipal de Conesa, a la Conca de Barberà.

Tot i que encara no està confirmat del tot, les primeres hipòtesis apunten la caiguda d’un llamp com a causa de l’incendi, on treballen una vintena de dotacions dels Bombers.

"🚁VÍDEO: Increïble rescat amb helicòpter d'un jove ferit al Toll de l'Olla" "👮INDIGNANT: Una dona de Valls roba amb força a un avi al mig del carrer"