Visita d'obres al Museu de Valls

La reforma de la primera planta del Museu de Valls finalitzarà el mes de juny

En fases posteriors, es contempla seguir intervenint en les plantes segona i tercera i també a la planta baixa i a la façana de l'edifici

El Museu de Valls ha iniciat les obres de reforma i l'ampliació  de les seves dependències. Amb una inversió municipal de 276.000 euros, els treballs preveuen la renovació completa de la primera planta de l'equipament, que ara s'incorporarà al recorregut museogràfic del centre com a espai on s'hi exposaran les obres destacades de la col·lecció del fons del museu.

Amb aquesta inversió, el Museu guanya en aquesta primera planta de la  Casa de Cultura tota la zona que ocupava l'antiga biblioteca comarcal Carles Cardó abans del seu trasllat l'any 2014. Així, des d'aquesta planta, el visitant començarà el recorregut i enllaçarà amb les dues plantes superiors de l'equipament i que ja ocupa a hores d'ara el Museu, les quals tindran la mateixa funció actual d'acollir exposicions temporals, tant siguin del fons propi com també per acollir mostres monogràfiques diverses.

Aquestes obres, que està previst que finalitzin el proper mes de juny, contemplen la  renovació  total de l'espai de l'antiga biblioteca. Així, s'efectuarà el recobriment de les parets perimetrals amb fusta, la renovació completa del terra de la sala, la creació d'una nova instal·lació elèctrica, la col·locació de nous aparells de clima (per a un millor control de la temperatura i la humitat  en la conservació de les obres d'art exposades), així com la realització d'una nova entrada i sortida a la sala, que permeti una bona circulació de l'espai. També s'implementen tota una sèrie de mesures necessàries per complir amb els requeriments tècnics com a espai públic de lliure concurrència, especialment en matèria de seguretat  i de prevenció d'incendis. Es crea una nova sala polivalent  per l'acolliment de grups escolars o per fer tot tipus de reunions i es reformen els serveis sanitaris.

100.000 euros més en millores

A més d'aquestes obres, executades mitjançant l'aportació econòmica de l'Ajuntament, el Servei de Museus del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya inverteix 100.000 euros més en la millora de l'equipament, amb actuacions a les plantes segona i tercera. En concret, s'instal·larà un nou ascensor i una nova porta d'entrada a la tercera planta i es renovaran completament les finestres de l'escala amb aïllaments que garantiran l'estanquitat i el control de temperatura de les dependències del Museu. Aquesta actuació també contempla el recobriment amb fusta de les parets laterals de la sala expositiva de la segona planta.

El conjunt d'aquestes millores que s'estan executant a l'edifici de la Casa de Cultura es corresponen a la primera fase  del projecte d'ampliació del Museu que, en fases posteriors, contempla seguir intervenint en les plantes segona i tercera i també a la planta baixa i a la façana de l'edifici. En aquest cas, es preveu convertir el vestíbul d'entrada a la Casa de Cultura en un espai acollidor que servirà de distribuïdor dels visitants, punt d'informació i de servei de recepció, a més de ser una nova àrea apta per a exposicions temporals de petit format.