GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els cellers modernistes amplien la seva oferta per potenciar l'enoturisme i el seu patrimoni arquitect貌nic

Un total de 8 cellers de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre participen en un projecte coordinat pel Patronat de Turisme de la Diputaci贸 per fer valdre el potencial arquitect貌nic d'aquests edificis
Presentaci贸 del projecte per potenciar els cellers modernistes. | J煤lia Giribets

 

Un total de 8 cellers modernistes de la Costa Daurada i les Terres de l鈥橢bre s鈥檋an endinsat en un projecte com煤 per tal de fer valdre el seu potencial arquitect貌nic i atraure aix铆 m茅s visitants. Per materialitzar aquest anhel, posen a disposici贸 dels visitants un total de 63 experi猫ncies tur铆stiques diferents que es poden viure en cadascun d鈥檃quests monumentals cellers.

 

El projecte, que porta el t铆tol de 鈥楶rojecte de creaci贸 i millora d'oferta enotur铆stica a l'entorn dels Cellers Modernistes de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre鈥 est脿 coordinat pel Patronat de Turisme de la Diputaci贸 de Tarragona i s鈥檋a presentat aquest dimarts al migdia al celler de Vila-rodona.

 

En formen part els cellers de Gandesa, Pinell de Brai, Falset, Mar莽脿, Cornudella de Montsant, Nulles, Vila-rodona, Barber脿 de la Conca i Sarral, tots ells obra de l鈥檃rquitecte vallenc C猫sar Martinell, excepte el de Sarral que 茅s de Pere Dom猫nech i Roura. Precisament, l鈥檃cte de presentaci贸 ha comptat amb la pres猫ncia del n茅t de Martinell, C猫sar Ram铆rez Martinell, tamb茅 arquitecte.

 

L鈥檃cte tamb茅 ha comptat amb representants dels consells comarcals i els ajuntaments on s'ubiquen els cellers modernistes. A m茅s, tamb茅 hi han participat els mateixos gestors dels cellers modernistes i de les empreses relacionades amb l'oferta tur铆stica al voltant d'aquests cellers.  

 

La presentaci贸 s鈥檋a dut a terme a l鈥檌nterior del Celler Cooperatiu de Vila-rodona. L鈥檃lcalde del municipi, Ramon M. Bricoll茅, ha expressat l鈥檕rgull de poder acollir la posada en marxa del projecte.

 

Per la seva banda, el president del Patronat de Turisme de la Diputaci贸 de Tarragona, Mart铆 Carnicer, ha explicat que 芦茅s important oferir atractius com l鈥檈noturisme amb l鈥檈lement diferenciador dels cellers modernistes禄. En aquest sentit, ha posat de manifest que s鈥檋a fet un pas endavant, ja que 芦els cellers modernistes eren un recurs cultural que es podia convertir tamb茅 en un recurs tur铆stic禄.

 

芦Es pot trobar un rendiment fabul贸s a aquest patrimoni禄

Aprofitant la pres猫ncia del n茅t de C猫sar Ram铆rez Martinell, que ha reclamat la necessitat de potenciar aquest patrimoni. 芦Quan viatjo veig que els estrangers treuen suc a tot, i nosaltres no sabem treure suc al patrimoni禄. L鈥檃rquitecte ha afegit que 芦amb poc esfor莽 i una bona campanya de m脿rqueting es pot trobar un rendiment fabul贸s a aquest patrimoni, perqu猫 t茅 un potencial enorme pel turisme, jo com a empresari hi invertiria de seguida si aix貌 estigu茅s organitzat禄.

 

C猫sar Ram铆rez Martinell, net de l'arquitecte C猫sar Martinell, al centre de la taula. | J煤lia Giribets

 

脡s un projecte que engloba fins a quatre comarques i 6 D.O. Durant els darrers mesos s鈥檋a estat copsat la realitat d鈥檃quests cellers i analitzant les propostes tur铆stiques que oferien fins ara; un total de 29. Amb aquesta diagnosi s鈥檋an dissenyat nous productes enotur铆stics i s鈥檋an millorat els existents, tot generant un relat propi per a cada celler.

 

El resultat ha estat l鈥檃ugment d鈥檕ferta per als visitants i una especialitzaci贸 per a diversos p煤blics. Aix铆 doncs, s鈥檋an aconseguit crear fins a 63 propostes, diversificant molt m茅s el ventall d鈥檃ctivitats. Moltes d鈥檃questes experi猫ncies estan pensades per al p煤blic familiar, les parelles o pels amants del vi, els denominats 鈥榳inelovers鈥, combinant-ho tamb茅 amb activitats de car脿cter gastron貌mic.

 

Per aglutinar el projecte en una sola marca, s鈥檋a creat un logotip i es proposa una p脿gina web per donar visibilitat a la nova oferta, des d鈥檕n consultar i reservar les noves experi猫ncies.

 

Aquest, 茅s un projecte obert. Per tant, no es descarta que, properament, es vagin incorporant nous productes per posar en valor un patrimoni tan important com el dels cellers modernistes.

 

El Patronat de Turisme de la Diputaci贸 tamb茅 preveu fer una campanya de promoci贸 d'aquestes experi猫ncies enotur铆stiques a la tardor, adre莽ada al mercat catal脿 i de proximitat.