Cambra de Comerç de Valls

Es presenta una aplicació per comprar als comerços de proximitat de l'Alt Camp a través del telèfon mòbil

Una quarantena de negocis de la comarca ja s'han adherit a la iniciativa

Els veïns de Vallspodran comprar als comerços de la ciutat i de la comarca a través del telèfon mòbil. Aquest dilluns, la Cambra de Comerç de la capital de l'Alt Camp ha acollit la presentació d'una APP creada per cinc joves vallencs. El projecte es va gestar abans del confinament i aquest període els ha servit per corroborar que pot ser una eina molt útil. De moment, hi ha una quarantena de negocis adherits, sobretot botigues de productes de proximitat i restaurants.

Aquesta plataforma comercial, batejada com ‘ApProp’, hi conflueixen tant comerços com clients, amb opció de recollir una comanda a l'establiment o enviar a domicili. Des d’encarregar carn al gust, fins a avisar un electricista, un taxi o reservar hora a la perruqueria. Els impulsors de l’APP, ja operativa, volen obrir-la a un ventall de serveis. L'objectiu és 'fer poble', expliquen.

Ara el grup de joves vol captar més negocis per introduir-los al sistema i poder visibilitzar el màxim de productes i serveis locals. Somien poder-se dedicar de ple a aquesta activitat, però per això haurien d’arribar a ser aparador d’un miler d’establiments. Remarquen que en sortirà beneficiat tant el comerç de proximitat, que sovint no té recursos per afrontar la immersió al món digital, com el client, que podrà fer les seves compres en botigues de Valls i comarca, sense haver-se de desplaçar. En cas d’encarregar una comanda, l’aplicació demanarà un telèfon de contacte per evitar encàrrecs falsos.

Els impulsors es desmarquen de les grans plataformes d’e-commerce. «En una plataforma així el client no sap a qui està comprant realment, nosaltres ensenyem la tenda on compres», destaquen. L'aplicació, que també mostra alguns comerços puntuals d'altres comarques -hi ha desplegables de la Conca de Barberà i l’Urgell-, mantindrà el servei gratuït fins al setembre.

A partir d'aquí, s'estipulen subscripcions mensuals segons les funcions que vulgui disposar cada negoci -només publicitar-se o també rebre encàrrecs. Properament es planteja ampliar l’app 'ApProp' amb fotografies dels negocis, un canal de notícies i ofertes, i un cercador de productes concrets, entre altres opcions més específiques de l'aplicatiu.


Comentaris