Astronomia, cançons tradicionals i música barroca arriben al Festival Terra de Bandolers d'Alcover

El festival proposa un espectacle nocturn aquest divendres i l’estrena d’una producció de música barroca que s’està creant com a residència artística al Convent de les Arts
Imatge de 'Mil cent i un estels'. | Cedida

 

El paratge natural de Mas de Forès acollirà la segona de les propostes incloses en el Festival Terra de Bandolers d’Alcover.

 

L’astronomia popular i les cançons tradicionals catalanes es donaran cita, aquest divendres 26 de juliol a les 22.30 hores, a ‘Mil cent i un estels’, amb l’espectacle km.0 de l'Associació Bocafoscant que delectarà al públic assistent amb cançons i divulgació astronòmica des de l’òptica de la cultura i el saber popular d’arreu dels Països Catalans. 

 

A ‘Mil cent i un estels’ s’han recollit endevinalles, refranys i dites de l’imaginari popular i molta informació de com interpretaven el cel nocturn els pagesos, pastors, mariners i gent d’arreu del territori.

 

Amb la veu com a instrument de transmissió i en un espai càlid, proper i recollit, s’aniran cantant als estels i contant les cançons, tot desgranant aquesta proposta d’astronomia i cultura popular que han cuinat, a foc lent, la Laia Pedrol i l’Alexandre Bonanit.

 

A més, el Festival Terra de Bandolers convida a fer un tomb pel patrimoni natural d’Alcover i dóna la possibilitat de pujar en excursió en aquells concerts que tenen lloc a la Vall del Glorieta, com és el cas de Bocafoscant.

 

La sortida serà a les 21.00 hores des de l'església Vella i, en arribar a Mas de Forès, els caminants podran sopar a l’espai habilitat per l’organització, qui oferirà beguda i fruita refrescants. Caldrà que els excursionistes duguin llanternes, ja que la tornada a la vila serà enmig de la nit.

 

Per altra banda, durant el mes que durarà el cicle, es podran degustar diverses propostes gastronòmiques de l’època del bandolerisme a Alcover als següents establiments: restaurant Ermita del Remei, restaurant K-l'Ermità, Casa Fornet i Cafeteria Bonillo.

 

El Convent de les Arts acull l’estrena de ‘Música en temps d’en Rocaguinarda’

D’altra banda, però en el marc del festival, el Convent de les Arts d'Alcover acollirà, diumenge 28 de juliol a les 19.00 hores, l'estrena absoluta de ‘Música en temps d’en Rocaguinarda’ de la formació de música barroca Tañer.

 

Residència artística de la formació Tañer que estan fent aquests dies a Alcover. | Cedida

 

Aquesta planteja un viatge a aquesta època d'esplendor de la vila d'Alcover a través del conegut bandoler Perot Rocaguinarda i la música que s'interpretava aleshores. L'espectacle s’està creant en residència artística al mateix equipament, durant la setmana prèvia.

 

Tañer és un projecte musical format per destacats músics especialitzats en el repertori del barroc hispànic, que més enllà de dur una dilatada trajectòria com a intèrprets en altres formacions de renom internacional, decideixen crear aquest nou projecte l’any 2019. Aquest el formen Miguel Gómez - contratenor, Pere Olivé - saltiri i percussions, Belisana Ruiz - guitarra barroca i Sara Àgueda - arpa de dos ordres.

 

El programa del concert està format per diferents cançons de José Marín, J. M de Arce, Étienne Moulinié i danses instrumentals de Gaspar Sanz, Francesc Guerau i Martín i Coll. 

 

Les entrades per l'espectacle es poden adquirir a 12€ (9€ amb el carnet del Convent de les Arts) a www.conventarts.cat, a la Casa de Cultura Ca Cosme d’Alcover o el mateix dia a taquilla des d'una hora abans de l'inici de l'espectacle.