La Biblioteca Carles Cardó de Valls reobre les sales d'estudi limitant l'aforament

L'equipament públic ha hagut d'adaptar espais i implementar mesures per mantenir la distància social
La Biblioteca Carles Cardó de Valls, en una imatge d'arxiu | Aj. Valls

La Biblioteca Carles Cardó de Valls reobrirà, aquest dijous 9 de juliol, els serveis d'espai d'estudi i de consulta a sala, que s'hauran de reservar mitjançant cita prèvia. Aquests dos se sumaran al servei de préstec, que ja es troba operatiu des de fa unes setmanes. D'aquesta manera, la biblioteca reprendrà la seva activitat presencial, a les plantes baixa i primera, que seran habilitades per a l'estada dels usuaris.

Per poder realitzar aquesta activitat d'estudi, s'han definit dos torns limitats per franges horàries. Els torns seran des de les 10 fins a les 12 hores i des de les 12.30 fins a les 14.30 hores. La separació de mitja hora entre cada torn es destinarà a la neteja i desinfecció de les instal·lacions. Com ja funcionava amb el servei de préstec, la reserva de torns es realitzarà via telefònica, a través del telèfon 977 636 012 o mitjançant el correu electrònic de la biblioteca, biblioteca@valls.cat.

Amb l'entrada d'aquests serveis a la Biblioteca Carles Cardó de Valls, només quedarà la consulta de diaris, revistes i la secció infantil, que des de la biblioteca s'ha anunciat que es reprendran més endavant, en pròximes fases d'obertura.

Distància de seguretat i reserva prèvia

Per poder habilitar els serveis d'espai d'estudi i de consulta a sala, la biblioteca ha hagut d'adaptar espais i mesures d'higiene per garantir amb eficàcia la seguretat dels usuaris. Primerament, es mantindrà la distància de seguretat entre persones tant als espais i a les taules, que comptaran amb places reservades en seients alterns, sumant en total un aforament màxim del 50%.

Com en altres equipaments, els taulells d'atenció al públic comptaran amb pantalles de protecció, tot i que els usuaris hauran de portar també mascareta en qualsevol moment mentre siguin dins la biblioteca. Pel que fa al material consultat pel públic, aquest passarà una quarantena de 48 hores.

Pel que fa al material informàtic, com el servei de consulta als ordinadors, la biblioteca ha establert sessions de 30 minuts d'ús, que s'hauran de concertar també mitjançant cita prèvia. Les fotocòpies es podran realitzar només en els llibres que no es deixen en préstec i les revistes es podran endur en préstec prèvia petició o reserva.

Per últim, la Biblioteca Carles Cardó ha detallat també que la represa d'activitats a les biblioteques públiques del país compta amb l’assessorament i coordinació del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i dels plans sectorials avalats pel PROCICAT.

"Gran notícia: La cova del Faiet de Rodonyà serà visitable" "Agenda: El Museu de Valls redescobreix l'obra inèdita i original de l'artista Gelo"