La Biblioteca Carles Cardó de Valls celebrarà, un any més, la Supernit a les Biblioteques

La biblioteca acollirà el divendres 31 de maig aquesta aventura multitudinària, simultània i transmèdia amb els personatges del Super3, que té per objectiu el foment de la lectura entre els més petits
Arran de l'èxit de l'any passat, enguany se celebra la segona edició de la Supernit | Cedida

 

La Biblioteca Carles Cardó i 270 biblioteques més de tot Catalunya viuran, el divendres 31 de maig, la segona edició de la Supernit a les biblioteques, una iniciativa del Super3, el Departament de Cultura i les biblioteques públiques municipals per tal de promoure la lectura i les biblioteques entre el públic infantil.

 

Entre les 20.00 h i les 21.00 h, els membres del Super3 estan convocats a les biblioteques del tot el territori per participar en una activitat, especialment dissenyada per a l’ocasió i ajudar, així, la família del Super3, a posar fi al pla malèfic del Senyor de les Ombres. Tots els nens i nenes que ho vulguin ja es poden inscriure a la “Supernit” a la seva biblioteca.

 

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que s’ha començat a difondre al canal Super3, al seu web, a l’aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3 i a la televisió connectada. TV3 i el Departament de Cultura conjuguen, d’aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s’emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

 

La trama de la Supernit a les biblioteques

La història d’aquesta trama de la família del Super3 comença quan a les biblioteques públiques d’arreu de Catalunya comencen a desaparèixer llibres de manera misteriosa. Gràcies a bibliotecaris i súpers que alerten d’aquesta situació, i a la posterior visita de la família del Super3 a algunes d’aquestes biblioteques, es descobrirà que qui està robant els llibres és el Senyor de les Ombres.

La Supernit és el colofó d’una de les històries creades pel Super3 i que s’ha començat a difondre al canal Super3 | Cedida

 

Estirant del fil de les investigacions, s’esbrina també que, cada dia, al caure la nit, el Senyor Pla, amagat en un cau tenebrós, fa servir una màgia fosca i perillosa per aconseguir donar vida als malvats clàssics dels contes. Així, els malvats (bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombies, reines ambicioses, pirates, etc.) aconsegueixen sortir de les planes dels llibres i es converteixen en una tropa perillosa al món real, sempre al servei del Senyor de les Ombres.

  

La família del Super3 descobrirà, potser ja massa tard, que només la màgia positiva de les petites elfes, la Nenúfar i la Matoll, pot lluitar contra el poder fosc del Senyor Pla. Però elles són massa petites i els malvats són molts, i poderosos. Per això, la família del Super3 necessita que tots els nens i nenes de Catalunya vagin el 31 de maig, a les 20 h, a la biblioteca del seu poble o ciutat i, unint la seva màgia positiva, aconsegueixin que tots els malvats dels llibres retornin a les pàgines d’on no havien d’haver sortit mai.

 

Taller d'orelles èlfiques i conte

Enguany s'ha programat també, una setmana abans, el divendres 24 de maig a les 17.30 h, un taller previ gratuït a la pròpia Biblioteca, on els nens i nens inscrits a la Supernit elaboraran les orelles èlfiques que hauran de dur a la Supernit. El taller es complementarà amb l'explicació d'un conte. L’activitat és gratuïta, però l'aforament és limitat, per la qual cosa cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca Carles Cardó, presencialment o al telèfon 977 636 012.