La C-37 entre Alcover i Valls és una de les carreteres amb més risc d'accident del país

Segons un estudi que ha elaborat el RACC
Un camió i un vehicle accidentat a la C-37 entre Valls i Alcover. | VallsDiari.cat

 

Un dels punts negres de la sinistralitat viària a les comarques tarragonines és el tram de carretera C-37 entre Valls i Alcover. Així ho ha detallat l'estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP, que ha elaborat el RACC juntament amb altres automòbils clubs europeus membres de la Federació Internacional de l'Automòbil (FIA).

La mostra, que es fa cada any i persegueix la millora de la seguretat viària en carretera a Catalunya, conclou que els cinc trams amb risc molt alt d'accidents a Catalunya entre l'any 2015 i el 2017 són 11,4 quilòmetres de la carretera BP-1417, entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, seguit de la BV-5001 entre Martorelles i Vilanova del Vallès, la C-37 entre Alcover i Valls, la BP-2121 entre Vilafranca del Penedès i Sant Martí Sarroca i la C-14 entre ponts i Bassella. Dels cinc trams d'aquesta llista, tres pertanyen a la demarcació de Barcelona, un a la demarcació de Lleida i un a la de Tarragona.

Alcover demana el desdoblament de la C-37

Des de l'Ajuntament d'Alcover s'ha denunciat en diverses ocasions la situació de la carretera C-37 i la seva alta sinistralitat. En aquest sentit, des del consistori alcoverenc es reclama a la Generalitat de Catalunya –propietària de la via– el desdoblament «urgent» de la carretera. Recentment en una entrevista a VallsDiari, , l'alcalde Robert Figueras ha assenyalat que el projecte de desdoblament de la C-37 «està aprovat, validat i en exposició pública. El projecte hi és; hi ha una còpia a la Generalitat i una a l'Ajuntament. Hem de continuar exigint que això es faci».

Per altra banda, des de l'Ajuntament de Valls, s'atribueix la responsabilitat de l'accidentabilitat a la C-37 al Ministeri de Foment, perquè, segons diuen, encara no s'han executat les obres de l'A-27 que han d'unir la capital de l'Alt Camp, a través del túnel del Coll de Lilla, amb Montblanc, fet que, segons el consistori vallenc, descongestionaria de vehicles la C-37 i la C-14.

Vuit morts en poc més de mig any

Els últims sis mesos del 2017 i els primers del 2018 van ser especialment negres a les carreteres de l'Alt Camp, concretament a la C-14, entre Alcover i Montblanc i a la C-37, entre Valls i Alcover. Cal destacar que els pitjors punts i on es van registrar un nombre major d'accidents van ser en el tram de la C-37 que uneix Alcover i la capital de l'Alt Camp.

Des de mitjans de l'any passat, es van produir un total de cinc accidents amb vuit víctimes mortals en aquestes carreteres que passen per la comarca, concretament, dos d'ells es van originar a la C-14, mentre que els tres restants a l'esmentada C-37.

"Marxa de torxes a Valls per donar suport als presos polítics" "El Pla de Manlleu recull més 1.300 € per a La Marató de TV3"