GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

La regió de Tarragona i les Terres de l'Ebre passaran dilluns a la fase 3

Dues-centes persones caminen per la igualtat a l'Alt Camp

La caminada popular va ser una iniciativa del Consell Comarcal amb motiu del Dia Internacional de les Dones
Santes Creus va ser el punt de partida i d'arribada de la caminada | Consell Comarcal de l'Alt Camp

 

El passat diumenge 10 de març va tenir lloc a l’Alt Camp una caminada popular en defensa dels drets de les dones i la igualtat efectiva, organitzada per diverses àrees del Consell Comarcal de l’Alt Camp: Joventut, Benestar Social, Turisme, Medi Ambient i la col·laboració del Consell Esportiu de l’Alt Camp.

 

Una caminada amb 10 km de recorregut

El recorregut va iniciar-se des de l’Alberg Pere El Gran de Santes Creus. Seguidament es va anar en direcció a El Pont d’Armentera, on hi va haver una zona d’avituallament gestionada per l’Ajuntament del municipi. Finalment, es va emprendre de nou la ruta cap a Santes Creus pel Camí de Les Planes, el qual oferia unes vistes privilegiades del monestir.

 

Les gegantes de la comarca també es mobilitzen a favor de la igualtat

Al migdia, a l’alberg, hi va haver la lectura del manifest internacional i la lectura d’una poesia de la Maria Mercè Marçal a càrrec de dues representants de les associacions de dones de l'Alt Camp. Seguidament, les persones assistents van poder gaudir d’una ballada de gegantes de la comarca: la geganta Loreto i la gegantona Parellada del Grup d’Animació La Cleca de Bràfim, la geganta Angelina de la Colla Gegantera El Calçot de Valls, la gegantona Senyoreta Remei i la geganta Saura de la Colla Gegantera d’Alcover, i finalment, la geganta Puculula dels Amics de La Riba.

 

Diverses gegantes de la comarca van protagonitzar el final de festa | Albert Oliva

 

L’acte va acabar amb un petit refrigeri per a totes les persones que hi van participar. Per tal de visibilitzar el Dia Internacional de les Dones i fer ressò de la reivindicació de la igualtat efectiva entre homes i dones a la comarca de l’Alt Camp, es va proposar que les persones assistents etiquetessin les seves fotografies amb el hashtag #igualtataltcamp, Es disposava, també, d’un 'photocall' lila elaborat per les persones joves usuàries del Centre Obert d’Alcover, on poder fer-se les fotografies les persones que van assistir a la caminada.

 

 

També et pot interessar: