Valls comença una campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus

Es vol incrementar la recollida selectiva a la ciutat que, actualment, es troba estancada, informant a peu de carrer
Un informador parla sobre la recollida selectiva de residus a Valls. | Cedida

 

Valls començarà una nova campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus. Serà a partir del 12 de setembre i s’allargarà fins a mitjans de novembre. Es durà a terme en diferents punts de la ciutat.

Aquesta campanya dóna continuïtat a dues altres de característiques similars que es van dur a terme durant els anys 2017 i 2018. La campanya, finançada i executada pel departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Valls, té un cost total de 6.397 euros.

Una persona informadora recorrerà la ciutat, fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors.

Donarà consells a qui ja separa els residus i solucionarà possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor.

També explicarà a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si s'utilitza la deixalleria, etc.

La recollida selectiva es troba estancada a Valls

Els objectius de la campanya són, per una banda, reduir la quantitat de residus que es llencen al contenidor de la fracció resta (el de la tapa de color gris), perquè es porten a incinerar i per tant no es reciclen.

Per altra banda, incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a Valls es troba estancat al 40%.

Finalment, es vol reduir el percentatge d'impropis o errors, és a dir, tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi.

"🚧ATENCIÓ: Comencen les obres de millora de l'estació d'autobusos de Valls" "👶Vallmoll, a punt per inaugurar la nova llar d’infants municipal"