Cullera, en la Ribera (València), obliga a netejar amb aigua i sabó els orines dels gossos

Vila-rodona impulsa una campanya de sensibilització per fomentar la recollida d’excrements de gos als carrers

S'han col·locat 17 cartelleres en diferents espais del municipi

Vila-rodona ha iniciat, aquesta setmana, una campanya de sensibilització per a fomentar la recollida d’excrements de gos als carrers, places i altres espais públics del municipi. Aquesta mesura de conscienciació vol evitar els actes incívics dels propietaris i de les propietàries de gossos que obvien una de les responsabilitats que els confereix la tinença d’animals de companyia.

Per l’alcalde, Ramon M. Bricollé, aquests casos es produeixen de manera més freqüent del que seria desitjable. Per això, l’equip de govern ha optat per a impulsar una campanya pedagògica i, alhora, molt explícita, amb cartells que demanen que es recullin els excrements dels animals, col·locats a les 17 cartelleres que hi ha instal·lades en diferents punts del municipi de manera estratègica per tal que siguin visibles per a tota la població.

De fet, Bricollé lamenta que, a dia d’avui, una minoria de propietaris i propietàries d’animals de companyia continuïn persistint en no recollir els excrements dels seus gossos, ja que embruten els espais públics del municipi i poden molestar a la resta de conciutadans. No obstant això, l’alcalde tampoc vol generalitzar i felicita els propietaris i les propietàries que actuen amb civisme preocupant-se pel benestar compartit.

Aquesta no és l’única mesura que emprendrà l’Ajuntament en referència a la tinença d’animals de companyia. Actualment, s’està treballant per tal que durant el transcurs de l’any que ve, es puguin habilitar dos pipicans, que estarien ubicats a l’entorn del Castell i a l’Arbreda.


Comentaris