escola-municipal-música-robert-gerhard

L'Escola de Música Robert Gerhard de Valls presenta la cantata 'La Mariona i La Menjanits'

En el projecte de la cantata hi participa el número més alt d'alumnes i docents del centre. Cada any també hi són convidades diferents escoles de música

Un any més, l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard presenta una nova edició del projecte «Cantata», que enguany parteix, com l'any passat d'un conte de l'escriptor Jaume Cabré i que ha estat musicat per Rosabel Bofarull. L'estrena serà el dissabte 6 d'abril a les 12.30 h del migdia al Centre Cultural Municipal de Valls.

En aquesta ocasió, el cor estarà format per 225 alumnes i una orquestra de 30 alumnes. L'Escola aporta al cor un centenar llarg d'alumnes d'entre 4 i 7 anys. L'orquestra la integren exclusivament alumnes de l'escola, d'entre 12 i 14 anys.  La resta de cor, fins a arribar als més de dos-cents alumnes, la formaran els integrants de les diferents escoles que enguany participen en el projecte. 

Les escoles convidades són les municipals de música de Cambrils, El Morell, Conservatori de Vila-seca i  l'Escola del bosc de Rubió.  En altres ocasions s'han convidat les escoles municipals de música de Torredembarra,  Tarragona, El Vendrell, Vilafranca del Penedès, L'Hospitalet-Vandellòs, L'Ametlla de Mar, La Selva del Camp, Sant Martí de Tous, Altafulla, Alcover o Santa Coloma de Queralt, entre d'altres.

El conte de partida, La Mariona i la Menjanits, és una història infantil que Jaume Cabré -autor d'obres tan emblemàtiques com Jo confesso, L'ombra de l'eunuc, Les veus del Pamano o Senyoria, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2019-, va escriure per a la seva néta Mariona. El llibre està il·lustrat per Romina Martí i tant l'autor com la il·lustradora tenen previst assistir al concert.

La cantata està formada per vuit cançons que segueixen fidelment la història que es relata, que en aquesta ocasió serà narrada per Jordi Jubany i Violant Llopis. Cada cançó té un tarannà diferent: unes són més animades, d'altres més introspectives, algunes juguen amb onomatopeies i d'altres tenen ritmes de danses, de manera que sempre es busca la diversitat estètica i els diferents colors musicals per crear un tot homogeni.

Tres mesos intensos d'assaig

Al concert s'hi arribarà després de més de tres mesos d'assajos que van acabar amb una estada de l'orquestra i el grup de vent a la casa de colònies de Santa Maria del Mar de Coma-ruga i un assaig general a l'Auditori Pau Casals el passat diumenge al matí en el que s'hi van afegir els alumnes del cor sota la coordinació de més de quinze docents. La cantata, versionada per cor, orquestra, piano i narrador, estarà dirigida per Pol Berlinches, diferents professors reforçaran l'orquestra i el cor i Rosabel Bofarull s'encarregarà de la part de piano.