Es presenta el cartell de la Fira de Santa Úrsula de Valls obra d'Hernán en H

Novetat per Santa Úrsula: sorteig entre la ciutadania per poder veure les diades castelleres des de la Casa de la Vila
La temàtica juga amb els castellers de les dues colles dels Xiquets de Valls i la deconstrucció de la façana de l'edifici de l'Ajuntament de Valls | Albert Oliva

 

El dissenyador i il·lustrador Hernán en H és l'autor de la imatge gràfica de la Fira de Santa Úrsula de Valls i el 9è Fòrum Casteller de Catalunya, que tindran lloc entre el 21 i el 27 d'octubre. La temàtica juga amb els castellers de les dues colles dels Xiquets de Valls i la deconstrucció de la façana de l'edifici de l'Ajuntament de Valls, de l'emblemàtica plaça del Blat, quilòmetre zero del món casteller. 

 

L'encàrrec a Hernán en H va ser realitzat per la comissió participativa d'imatge adscrita a la Xarxa de Cultura de Valls. Els colors vermell i rosat de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, junt amb el blanc dels pantalons i el negre de les faixes i del calçat, dialoguen amb el blau que presideix el fons de la imatge resultant.

 

Hernán en H és el nom artístic d'Hernán Grau Babió. Nascut a la localitat d'Amposta l'any 1989, va estudiar Artfinal a l'Escola d'art i disseny d'Amposta, il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, 1er Belles Arts Universitat de Barcelona, i Postgrau d'Il·lustració Infantil i Juvenil a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves activitats actuals se centren amb el món de la il·lustració, el disseny gràfic i la comunicació visual. És el creador de la marca Del Terreno, amb dibuixos 100% ebrencs, i codirector artístic del segell discogràfic Tutu Records. D'altra banda, ha publicat els contes infantils: "El Gegant del Burgà" (2015), "La vida de mi goma" (2013) i "La Llúcia i el tresor del gambutzí" (2013), i és il·lustrador i dissenyador de les nou guies turístiques infantils de La Berelluga.

 

Sorteig per poder veure les diades castelleres des de la Casa de Vila

Precisament, com a novetat d'enguany, els balcons de la Casa de la Vila se sortejaran per primer cop entre la ciutadania per gaudir de la diada mare de totes les diades, Santa Úrsula, així com també les altres actuacions del calendari casteller a la plaça del Blat. L'alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, ho ha anunciat aquest migdia en la presentació pública de la imatge gràfica de la fira.

 

La diada de Santa Úrsula del 27 d'octubre serà la primera de les actuacions en la que s'obriran els balcons de l'Ajuntament a la ciutadania, i aquesta pràctica s'estendrà a totes les altres jornades castelleres a la plaça del Blat, en concret les de la Nit de Completes, Sant Joan, Firagost i l'actuació de la Diada Nacional de Catalunya.

 

D'aquesta manera s'organitzarà un sorteig entre tots els vallencs que vulguin veure les diades des de l'edifici municipal. Els interessats s'hauran d'inscriure prèviament per participar del sorteig a través de la pàgina web de l'Ajuntament o bé fer-ho presencialment  a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà. El període d'inscripcions per al sorteig per veure alguna de les diades serà entre el 16 de setembre i el 13 d'octubre. Està previst que puguin veure les actuacions des dels balcons 8 vallencs per cadascuna de les cinc diades anuals.