La cobla Montgrins farà un concert d'homenatge a la colla sardanista Bell Esplai de Valls

També hi haurà una visita a l’exposició commemorativa instal·lada al bar del Teatre Principal i un refrigeri
El local social de la UAF es troba al carrer dels Garrofers | Albert Oliva

La colla sardanista Bell Esplai de Valls compleix 60 anys de trajectòria. Ha estat una de les colles sardanistes més veteranes de la capital de l'Alt Camp i la Unió Anelles de la Flama ha rebut l’herència d’aquesta agrupació de 1959 a través de l’actual Bell Esplai, colla que encara està en actiu a l'entitat.

 

Per aquest motiu, s'ha organitzat un concert de cobla i una exposició d’homenatge a la colla degana. L’acte anirà a càrrec de la prestigiosa Cobla Montgrins, i tindrà lloc el dissabte 7 de desembre, a les 18.00 h de la tarda, al Teatre Principal. La celebració està inclosa dins de la programació de les Festes de l’Entitat 2019, una cita inigualable i que ja ha esdevingut tradicional en l’activitat anual de la UAF. 

 

L'accés al teatre, per motius d'aforament, s'haurà de fer mitjançant una invitació que es pot recollir al local social de la UAF els dies 29 i 30 de novembre, de 19.00 h a 22.00 h el divendres i de 17.00 h a 21.00 h el dissabte. 

 

La cobla Montgrins, fundada l’any 1884 a Torroella de Montgrí, esdevé actualment la cobla i orquestra més antiga de Catalunya en actiu, formada des dels seus orígens per destacats instrumentistes i compositors. Entre els seus mèrits i guardons destaquem la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1984), Premi Nacional de Música (1993) o ambaixador de la sardana als jocs olímpics d’Atlanta (1996). 

 

Festes de l'Entitat 2019

A banda del concert, durant els dies 6, 7 i 8 de desembre, la Unió Anelles de la Flama celebrarà les tradicionals Festes de l’Entitat, amb una àmplia programació dirigida a tots els públics i oberta a tothom. El divendres es celebrarà un torneig de bàsquet 3x3, activitats infantils, inflables i tallers, la nit de karaoke i sopar de motxilla amb servei de bar.

 

L’endemà dissabte tindrà lloc la sortida motera, la inauguració de la nova imatge del bar amb vermut musical, el concurs de paelles i el joc de la Pula. A la tarda es durà a terme el concert de cobla. Per últim, el diumenge es celebrarà l’acte més multitudinari i emotiu, amb el dinar de germanor de tots els socis i colles, i el concert i el ball folk a càrrec del grup Feina Rai.