Dos dels concertistes de l'orgue

L'orgue de Valls presenta els concerts de la Festa Major de Sant Joan

El nou instrument partiparà activament dels actes rituals del Sant Joan vallenc, amb les Completes i l’Ofici com a moments destacats

L'orgue de Valls tornarà a sonar amb força per la Festa Major de Sant Joan. Concretament, l'instrument sonarà els dies 19, 20, 21, 23 i 24 de juny, en diverses activitats i propostes. La comissió de l'orgue, seguint amb els actes amb motiu de la seva inauguració, ha programat un nou concert.

En aquest cas, en un nou registre, amb un concert d'orgue i gralla, que permetrà descobrir algunes de les sonoritats possibles del nou instrument. El concert, que porta per títol Cornucòpia, concert per a gralla i orgue, anirà a càrrec dels vilafranquins Jonatan Carbó (orgue) i Jordi Mestres (gralla).

Hi haurà un programa específic per a aquests dos instruments. S'interpretaran obres de Frederic Mompou, Bernat Bataller, Àlex Cassanyes, Carles Prat i del vallenc  Josep Mateu. El concert serà el diumenge dia 20 de juny a les 12.30 h del migdia.

Les entrades tenen un preu simbòlic de  5 euros. Es poden adquirir online al portal de l'Ajuntament de Valls o bé presencialment a l'església de Sant Joan en horari d'obertura de l'església o a les taquilles del Teatre Principal (el dia 19 de juny de 18.00 h a 20.00 h).

S'estrenen els nous goigs de Sant Joan

L’orgue també sonarà, en la seva primera Festa Major de Sant Joan, el dissabte 19 de juny a les 12.00 h del migdia. Serà en la presentació de la nova edició dels goigs  de Sant Joan. En aquest cas, interpretats per Josep Mateu a l'orgue i cantats per Núria Besora.

També el podrem escoltar el dilluns 21 de juny a les 18.00 h de la tarda en les llibertats d'orgue sobre el seguici vallenc, a càrrec de l'organista Josep Mateu. Un petit concert per escoltar una selecció d'algunes de les músiques tradicionals dels nostres elements patrimonials de la festa.