El Centre de Lectura de Valls acollirà una conferència sobre l’origen dels Mossos d’Esquadra

Anirà a càrrec de caporal dels Mossos d’Esquadra i doctor en història per la Universitat Rovira i Virgili, David Hidalgo i Cela
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra. | EP

Al llarg d’aquest any 2019 s’ha commemorat el tricentenari de la fundació del cos de Mossos d’Esquadra a tot Catalunya. Per tancar l’any de commemoració, el Centre de Lectura de Valls acollirà una conferència on es parlarà de l’origen i fundació del cos de Mossos d’Esquadra. Serà aquest divendres, 29 de novembre a les 19.30 hores.

La conferència anirà a càrrec del caporal dels Mossos d’Esquadra i doctor en història per la Universitat Rovira i Virgili, David Hidalgo i Cela. A l’acte també hi prendrà part el sotsinspector, Fèlix González i Fraile, cap del Servei Històric del cos i coordinador de tots els actes de commemoració del tricentenari a tot Catalunya.

Participació de Valls en els 300 anys de la fundació dels Mossos

Representants del Centre de Lectura exposen que, «creiem que era important que Valls tingués una participació dins dels actes de commemoració dels 300 anys de fundació dels Mossos d’Esquadra, per la vinculació que hi va haver amb la ciutat. A més, vam creure que l’acte central i públic havia de ser una conferència per divulgar la història del cos policial català».

A la ciutat de Valls, s’ha realitzat només un acte de caràcter privat al mes d’abril, on diferents agents del cos policial que conformen el Servei Històric dels Mossos d’Esquadra van realitzar una ofrena floral a la tomba de Pere Anton Veciana i Rabassa, fundador del cos, ubicada a l’església de la Mare de Déu del Carme de Valls.

"🎄Un espectacle de llums i música a la façana de l'Ajuntament iniciarà el Nadal a Valls" "🎄ACTES I HORARIS: El programa de Nadal de Valls!"