ÚLTIMA HORA

Catalunya trenca la barrera dels 100.000 contagis per coronavirus

El Convent de les Arts d’Alcover adequarà una de les sales gràcies a l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment

El cost total ascendeix a 120.000 i el Ministeri en subvenciona el 68% d’aquesta actuació
Imatge d'una de les sales del Convent de les Arts d'Alcover, que s'adequarà amb la subvenció. | Cedida

 

El Convent de les Arts d'Alcover és un dels equipaments culturals i de creació artística que comptarà amb la injecció de pressupost per part del Ministeri de Foment. Aquesta actuació s'ha aprovat, aquest dimecres 13 de març, en la Comissió Mixta d'1,5% Cultural, una convocatòria d'ajudes per a la conservació i enriquiment del patrimoni històric.

El Ministeri de Foment subvenciona el 68% d'aquesta actuació, amb un cost total que ascendeix a prop de 120.000 euros. Aquesta consisteix en l’adequació d'una sala que permetrà que els artistes que realitzen residències artístiques en aquest equipament, puguin descansar sense trencar el procés creatiu; fins ara un servei inexistent.

Una obra 'clau' per ampliar l'oferta d'activitats del Convent

L'atorgament d'aquest ajut, segons el regidor de cultura de l'Ajuntament d'Alcover, Martí Yebras, «és una molt bona notícia pel nostre equipament».

En aquest sentit, Yebras ha manifestat que aquesta «obra pot ser clau per ampliar l’oferta d'activitats: de residències artístiques, d'estades educatives i de creació en totes les disciplines artístiques i permetre que el Convent pugui accedir a altres tipus d'ajuts a les que ara no es té accés, entre elles les adreçades a Centres de Creació. Permetrà fer un pas més cap al proposat en el projecte original».

El Convent de les Arts, residència artística des de l'any 2016

El Convent de les Arts d’Alcover es va estrenar com a residència artística l’any 2016, acollint des de llavors artistes de diverses disciplines en ple procés de creació.

  

També et pot interessar:

"Llistes electorals de Vilabella per les eleccions municipals 2019" "Llistes electorals d'Aiguamúrcia per les eleccions municipals 2019"