La CUP denuncia el retard en l'aprovació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal

La formació sospita dels interessos que han paralitzat el POUM
La Crida per Valls-Cup sospita que hi ha interessos ocults que han provocat la paralització de la tramitació del POUM | cedida

 

Fa 4 anys des que el Pla d'Ordenació Municipal (POUM) va rebre la segona aprovació inicial i, avui en dia, encara s'espera l'aprovació provisional del ple municipal de l'Ajuntament de Valls, per a la qual no hi ha cap data establerta. Es tracta d'un pas previ i necessari perquè la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya doni l'aprovació definitiva del projecte. El mes d'octubre de 2017, després del vistiplau de la Comissió Territorial d'Urbanisme, va preveure que l'esmentada aprovació provisional es produís a principis del 2018 i que el pla entrés en vigor durant aquest any.

 

La Crida per Valls-Cup sospita que hi ha interessos ocults que han provocat la paralització de la tramitació del POUM. Des de la formació diuen que «els interessos polítics han bloquejat la seva tramitació». A més, acusen la falta de personal al departament d'Urbanisme de l'Ajuntament, fet que també contribueix al retard. Creuen que els interessos privats s'han avantposat als de la ciutadania, i que faran «un seguiment exhaustiu de totes les actuacions urbanístiques de Valls». Hi ha una falta de transparència en aquest procés que es fonamenta en la falta d'informació que s'ha traslladat per part de l'Ajuntament de Valls i en «les contínues excuses que es donen quan es pregunta per aquests temes».

 

El partit independentista assegura que «l'Ajuntament de Valls va trigar més de tres anys en respondre els informes desfavorables de l'arqueòloga i l'arquitecte territorials, rebuts a principis del 2015. Concretament, l'Ajuntament de Valls va rebre l'informe arqueològic desfavorable el 16 de febrer del 2015 i l'informe arquitectònic desfavorable el 2 de març del 2015. No va ser fins al 12 d'abril del 2018 que l'Ajuntament de Valls va tornar a trametre informació als serveis territorials. En paraules de la formació independentista, «aquest desfasament de dates només es pot deure a interessos polítics».

 

A causa del retard de l'aprovació del POUM, senyala la CUP, estan desapareixent alguns elements que, quan s'aprovi el POUM, seran considerats Béns Culturals d'Interès Local, «l'endarreriment en l'aprovació del POUM ha fet que, de manera voluntària o involuntària, hagin anat desapareixent molts elements que fins ara no eren considerats com a BCIL», apunta la formació.