Es desencalla el projecte de construcció de la nova depuradora d'Alcover

El primer pas ha estat treure a concurs la licitació de la redacció del projecte. Aquest és un dels equipaments més esperats i reclamats per l'Ajuntament d'Alcover a l'ACA
Aquests són els terrenys de la depuradora d'Alcover. | Cedida

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat ja els tràmits per la construcció de la nova depuradora per Alcover. El primer pas ha estat treure a concurs la licitació de la redacció del projecte, tot just fa una setmana, concretament el passat dia 11 de juny.

 

Es tracta d'un dels equipaments més esperats i reclamats per l'Ajuntament d'Alcover a l'ACA, que ve de 20 anys enrere, en una inversió que ja es contemplava en el Pla de Conques Fluvials de Catalunya de l'any 1999.

 

L'existència d'una nova depuradora permetrà una millora del procés de les aigües residuals, reduirà l'impacte de l'entorn a la llera del riu Glorieta, incrementarà la capacitat de tractament de la planta i repercutirà en una millora la biodiversitat de la fauna i flora, igual com el desmantellament de l'actual depuradora.

 

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al dia 28 de juny de 2019 i l’obertura de l’últim sobre de la licitació serà el dia 8 de juliol de 2019. A partir d’aquesta data es farà el procediment d’adjudicació i formalització del contracte.

 

Vila-rodona posa en marxa el projecte de la nova depuradora

Un cas semblant el trobem en un altre municipi de l'Alt Camp, a Vila-rodona. De fet, la necessitat de noves depuradores d'aigües residuals és una demanda de diversos pobles de la comarca. En el cas de Vila-rodona, fa uns tres mesos es va desencallar el tema i es va licitar la redacció del projecte. 

 

Abans de finalitzar l’any passat, l’Ajuntament de Vila-rodona va signar un conveni amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) dotat amb 50.000 euros, després de diversos intents per part del consistori de demanar un sanejament de les aigües residuals del poble.

 

Un cop fet aquest tràmit, ja s’ha licitat la redacció del projecte de l'anomenat 'tram en alta' i la depuradora (EDAR) i que comprèn la connexió des de l’últim habitatge del poble fins a l’estació depuradora.