Museu de Valls

El Museu de Valls repassarà la seva història amb motiu del Dia Internacional dels Museus

La institució d'art vallenca commemora, durant aquest any 2020, els seus 75 anys de vida

Mentre es prepara per reprendre la seva activitat pública en les properes setmanes, i tot seguint les indicacions i mesures fixades en la desescalada, el Museu de Valls celebrarà dilluns vinent dia 18 de maig el Dia Internacional dels Museus, i ho farà de manera diferent a com ho ha fet els darrers anys. Així, davant la impossibilitat de realitzar actes presencials, l'activitat es traslladarà a les xarxes socials, on el museu explicarà en breus píndoles i publicacions la seva història, que aquest any arriba ja als 75 anys de vida, així com algunes de les peces més destacades del seu valuós fons artístic.

La proposta, que es podrà seguir durant tota la jornada a través dels canals municipals de VisitaValls, pretén acostar la vida artística de la institució a la ciutadania durant aquest temps en què els equipaments culturals romanen tancats al públic. A nivell nacional, la commemoració d'enguany s’emmarca sota el títol 'Obrim finestres', resseguint precisament aquesta voluntat d'obrir portes i finestres i continuar connectats amb els visitants, malgrat estar encara tancats al públic.

Així, el DIM 2020 a Catalunya se centra en el moment excepcional global de confinament durant el qual els museus tenen les portes tancades. Els museus obren virtualment el seu fons per connectar amb la ciutadania; obren finestres digitals, segures per a les persones, obertes, accessibles i diverses. Aquestes són el punt de trobada dels museus amb l’usuari i són un símbol d’obertura. Enguany, davant del confinament de la societat per prevenir l’expansió del virus, organitzacions i institucions museístiques volen ser més a prop que mai dels ciutadans sumant-se a la celebració virtual del DIM, apropant els museus a les cases de la ciutadania. 

La Nit dels Museus haurà d'esperar

Dins de la celebració del Dia Internacional dels Museus destaca una de les seves propostes més conegudes: la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra normalment el dissabte més proper al Dia Internacional. Durant aquesta nit, diversos museus obren portes amb diverses propostes lúdico-culturals que tenen lloc en horari nocturn. En aquest sentit, i al tractar-se d'una activitat multitudinària i amb una alta participació de públic, la celebració de la Nit dels Museus d'aquest any ha quedat ajornada a nivell internacional, amb una nova data proposada pel Ministeri francès i seguida per la Unesco i la Generalitat de Catalunya, pel 14 de novembre, mentre es segueix amb atenció com evoluciona la crisi sanitària del coronavirus, que impossibilita, a data d'avui, poder realitzar aquest tipus d'actes amb una alta concentració de persones.


Comentaris