Imatge d'un home votant a les eleccions de Galícia, celebrades del juliol el 2020

L'Ajuntament de Valls anuncia un dispositiu extraordinari per evitar els contagis als col·legis electorals

70 treballadors vetllaran per la seguretat, la neteja i desinfecció dels espais, la logística, la gestió de les cues i el compliment de les diferents mesures sanitàries i de prevenció per la pandèmia

L'Ajuntament de Valls ha anunciat el dispositiu electoral que desplegarà per a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge 14 de febrer, amb l'objectiu de garantir l'exercici del dret a vot en l'actual situació per la Covid-19. El principal canvi és la redistribució de tots els col·legis electorals que, aquest cop, s'ubicaran en grans equipaments que per les seves dimensions permetran votar sense aglomeracions i mantenir les distàncies de seguretat i els diferents criteris sanitaris establerts per la Generalitat de cara a la jornada electoral.

En concret, les 32 meses on aquest diumenge podran votar els 17.103 electors estan distribuïdes en cinc seus electorals. A Valls, al local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, a la Sala Kursaal, així com als pavellons Joana Ballart i Xavi Tondo Volpini. A Picamoixons, la mesa electoral també canvia d'ubicació, ja que es trasllada al local de la piscina.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

D'aquesta manera, amb l'elecció d'aquests 5 grans espais, s'ha desestimat utilitzar les seus habituals d'anteriors comicis, en especial escoles, instituts, llars d'infants, centre cívics o residències geriàtriques que aquest cop no seran col·legis electorals amb l'objectiu de protegir aquests equipaments davant la situació de Covid. Tampoc s'utilitzaran altres espais que, per dimensions, no reunien les condicions òptimes de seguretat sanitària o accessibilitat.

Servei especial de bus gratuït a Valls

A més, per al diumenge de les eleccions, s'ha activat un servei gratuït i especial de l'autobús urbà a la ciutat de Valls. Aquest servei extraordinari de bus, en funcionament entre les 10.00 h i les 19.00 h del 14 de febrer, connectarà barris i diferents zones de la ciutat amb dues línies fins als col·legis electorals. Així, la Línia 1 traslladarà als electors que voten als locals de la Colla Vella i la Sala Kursaal, mentre que la Línia 2 tindrà parades al pavelló Joana Ballart o bé al pavelló Xavi Tondo. En total, aquestes dues línies del bus urbà comptaran amb 24 parades diferents en diversos punts per facilitar la mobilitat dels ciutadans a les 4 seus electorals de Valls ciutat.

Dispositiu coordinat

Els cinc col·legis electorals comptaran amb un dispositiu especial coordinat pels departaments municipals d'Equipaments, Governació, Mobilitat, Secretaria, Serveis de Manteniment, Tecnologies de la Informació i Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. Així, 70 treballadores i treballadors vetllaran per la seguretat, neteja i desinfecció dels espais, la logística, gestió de les cues i el compliment de les diferents mesures sanitàries i de prevenció per la pandèmia. El dispositiu comptarà amb la participació de personal municipal, informadors cívics, Policia Local i Voluntaris de Protecció Civil, entre d'altres departaments.

D'altra banda, també s'ha reforçat la senyalització indicativa de les meses, però a més hi haurà un equip d'informadors a peu de cada col·legi per resoldre qualsevol dubte dels ciutadans. A la vegada, per tal d'agilitzar el procés, aquests informadors tindran accés online i podran indicar ràpidament a l'elector en quina taula ha de votar.

Precisament per accelerar la votació es recomana portar el vot preparat de casa i, com sempre, assegurar-se de dur també la documentació acreditativa habitual. També per a una gestió ràpida de les cues, es recomana portar de casa la  targeta censal  que l'administració electoral ha enviat al domicili de tots els electors. Així, els informadors que hi ha en cada col·legi electoral podran orientar als votants amb més rapidesa i indicar-los en quina mesa concreta els hi pertoca votar.