Dolors Farré reclama a la Generalitat un millor finançament per al Pius Hospital de Valls

Junts per Valls ha presentat les seves propostes en matèria de salut i s’han compromès a què els treballadors del Pius recuperin el nivell salarial
Junts per Valls presenta les seves propostes en matèria de salut. | Cedida

 

Dolors Farré, cap de llista de Junts per Valls, ha situat els serveis de salut a la població i el Pius Hospital com a proposta central del programa electoral. La candidata, junt amb Rosa Rovira, Martí Barberà i altres membres de la candidatura, ha presentat les propostes en l’àmbit assistencial i sanitari davant de la Residència Alt Camp, destacant que cal «un gran consens de ciutat» per protegir el model sanitari de proximitat i qualitat i adaptar-lo als reptes de futur, entre ells l’envelliment de la població.

«Cal un debat ampli i plural en el que hi participi tothom», ha dit Farré i ha afegit «la importància que té la salut per la qualitat de vida i el reforç de l’estat del benestar, és el moment de consensuar un model d’infraestructures i equipaments de futur, amb tots els agents socials i polítics, sobretot per reforçar el model sanitari i assistencial que tenim i, en especial, protegir i salvaguardar el Pius Hospital de disputes entre partits».

Per la cap de llista de Junts per Valls, és clau que el departament de Salut de la Generalitat recuperi els nivells de finançament del Pius Hospital per mantenir i reforçar els serveis que presta a les 65.000 persones de la seva àrea de referència (Valls i les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà).

Tot i la millora dels últims exercicis en el finançament gràcies als acords amb Salut, aquest encara es troba als nivells del 2008. En aquests anys, l’hospital ha hagut de créixer en serveis i activitat per adaptar-se a les necessitats assistencials. «Reclamarem sempre a Salut un tracte equitatiu per al nostre hospital, per garantir la igualtat d’oportunitats i de serveis a la població», ha assenyalat Dolors Farré.

Nou CAP i atenció a la gent gran

Les propostes de Junts per Valls en matèria de salut i serveis assistencials també passen per reforçar el treball en xarxa i per una atenció enfocada a continuar adaptant el model als canvis demogràfics, sobretot pel progressiu envelliment de la població.

Per tal de reforçar el treball en xarxa entre el Pius i els centres d’assistència primària, destaca com a projecte que cal afrontar en els propers anys la construcció del segon CAP de Valls. Actualment, l’Àrea Bàsica de Salut del CAP Ignasi Sarró es troba al màxim de les seves possibilitats i és per això que es vol dotar la ciutat d’un segon centre d’assistència primària.

Pel que fa a la gent gran, el programa electoral inclou un nou sociosanitari en un espai diferent per oferir una millor atenció a usuaris i famílies. A la Residència Alt Camp es vol continuar adequar les instal·lacions, sobretot en habitacions i serveis i, també, afegir 40 noves places i tirar endavant un nou centre de dia.

"ÚLTIMA HORA: Així és el cartell de la Festa Major de Sant Joan de Valls!" "ATENCIÓ: Es reformarà integralment el passeig Tarradellas del barri del Fornàs de Valls"