Detectats dos positius assimptomàtics que ja havien passat la malaltia a la residència Ballús de Valls

Per prevenció, s'han restringit les visites i els residents es troben aïllats

La residència Ballús de Valls, mitjançant un comunicat, ha informat de dues noves persones positives després de fer les proves PCR als usuaris del centre, ja que la setmana passada es va detectar un cas positiu. Segons ha avançat el mitjà local El Vallenc, els dos casos són asimptomàtics i ja havien superat la malaltia anteriorment.

En aquest sentit, des del centre s'han activat tots els protocols de seguretat, s'han restringit les visites i els residents es troben aïllats de manera preventiva. A més, en els propers dies es duran a terme les proves serològiques a tots els usuaris i pel que fa a les proves PCR fetes als treballadors, s’està a l’espera dels resultats.

989 casos nous a Catalunya

A Catalunya, la velocitat de contagi de Covid-19 ha arribat ja a la frontera de l'1, segons les últimes dades del Departament de Salut. La reportada diumenge era de 0,96. A més, el risc de rebrot ha pujat uns sis punts fins a 168,08. Així, en les últimes 24 hores s'han declarat 949 nous casos confirmats per PCR, elevant la xifra total als 130.605.

En concret, són 324 positius menys que els informats diumenge. La xifra de casos amb totes les proves és de 154.589 (989 més en les últimes hores). Des de l'inici de la pandèmia han mort 13.244 persones per coronavirus a Catalunya, 11 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en 34 persones i ara són 788, dels quals 134 estan a l'UCI, 10 més que fa 24 hores.

"El Cine Club de Valls: una de les entitats del sector més veteranes de Catalunya" "Última hora: Primera classe confinada per coronavirus a Valls"