Imatge de la casa afectada per l'esfondrament a Valls.

S'ensorra part d'una casa deshabitada al Barri Antic de Valls

Els fets han tingut lloc al carrer Muralla de Sant Francesc número 41 i aquest divendres al matí es tallarà el trànsit per evitar despreniments

Aquesta nit s’ha produït l’ensorrament parcial de l’interior d’una casa deshabitada al Barri Antic de Valls, segons han informat fonts municipals. Concretament, ha estat en un immoble situat a la Muralla de Sant Francesc número 41. A causa d’aquest succés, l’Ajuntament ha actuat de forma immediata per tal d’evitar despreniments.

És per això que, a partir del matí d’aquest divendres es procedirà a tallar el trànsit de vehicles del carrer Muralla de Sant Francesc,  en el tram comprés entre la plaça de Sant Francesc fins a la cruïlla amb el carrer de Sant Sebastià.

L'immoble es troba en un carrer molt transitat de Valls

La zona on ha tingut lloc l'ensorrament, és una via força transitada pels vehicles, ja que es troba just davant de les urgències del Pius Hospital de Valls, per això s'intentarà minimitzar l'afectació al trànsit en la mesura que sigui possible.

Carrer de Valls tallat per l'ensorrament d'un immoble.
El carrer ha quedat tallat per assegurar que no hi haurà nous despreniments. | Albert Oliva

Des de l'Ajuntament de Valls ha explicat que el tall de circulació permetrà actuar en l'immoble afectat i es podran sanejar els elements d'aquesta casa que puguin caure a la via pública com la barbacana, una part de la teulada i l'envà mitjancer... S'espera enllestir els treballs en unes tres hores i  poder obrir al trànsit la Muralla de Sant Francesc aquesta mateixa tarda.

Cau part d'una cornisa al Barri Antic de Valls

Fa només un mes, hi va haver un altre incident al Barri Antic de Valls, aquest cop va ser al número 51 del cèntric carrer de la Cort.  Els fets van passar el 6 d'abril al migdia quan va caure una cornisa d'un edifici. Fins al lloc del succés es van desplaçar agents de la Policia Local de Valls i una dotació de Bombers de la Generalitat. 

Finalment, i com a mètode de prevenció, els Bombers van fer caure la part restant de la paret que havia quedat afectada. Al lloc dels fets també s'hi va apropar la regidora de l'Ajuntament de Valls, Judit Fàbregas. La zona va quedar acordonada per prevenir possibles perills per als vianants.