Mare de Déu de la Candela de Valls

La Mare de Déu de la Candela de Valls baixarà del cambril tot i no celebrar-se les Festes Decennals de 2021

L'organització fa una crida a engalanar els balcons amb els tradicionals domassos blaus

Tot i ser un any acabat en 1, Valls no celebrarà les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a causa de la  pandèmia. Ara bé, la ciutat ha volgut donar un caire especial a la festivitat d'enguany, perquè, malgrat tot no és un any normal.

Per una banda, els predicadors de la Novena seran personalitats eclesiàstiques destacades, com l'Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas Barnosell, a més dels tres bisbes auxiliars de Barcelona, Mons. Sergi Gordo Rodríguez, Mons. Antoni  Vadell i Ferrer i Mons. Javier Vilanova Pellisa. Pel que fa al dia de la Candela predicarà P. Josep Rovira Arumí, cmf, amb motiu dels 175 anys de la predicació de Sant Antoni M. Claret a l'església de Sant Joan.

Tres oficis amb aforament limitat

La situació actual de pandèmia fa que l'ofici solemne  del dia de la Mare de Déu s'hagi hagut de desdoblar en  3 oficis, per tal de controlar els aforaments als actes que tindran lloc a dins el temple. Així, com que s'espera la màxima afluència de gent, n'hi haurà un a les 9.00 h, un a les 11.00 h i un a les 13.00 h. Des de la parròquia també es demana a tots els que hi vulguin assistir presencialment que facin reserva enviant un correu a oficicandela21@gmail.com o trucant al 977600013. Per altra banda, les persones de risc podran veure les celebracions en streaming a través de les xarxes socials de la parròquia.

Alhora, com a fet extraordinari i per ser un any acabat en 1, la imatge de la Mare de Déu de la Candela es baixarà del cambril i es podrà visitar al peu de la capella. Amb la finalitat de garantir la seguretat i evitar risc de contagis es prega als devots que evitin en tot moment besar o tocar la imatge. Per altra banda, la representació del ball de la Moixiganga a l'interior de l'església es trasllada a la vigília, l'1 de febrer, a les 18.30 h, abans de la Novena.

Els domassos de les Decennals als balcons

Des de l'organització també s’invita els vallencs a penjar el domàs blau tradicional de la Mare de Déu de Candela, típic i identificatiu de les Festes Decennals, als  balcons entre el dia 30 de gener i el 7 de febrer de 2021. Durant la pandèmia, espontàniament un bon nombre de vallencs van penjar el domàs al balcó, com una invocació a la Mare de Déu.