La festa de la Mare de Déu del Roser de Vallmoll dona la benvinguda als nous ermitans

La xerrada ‘Territori Jujol’, del professor Roger Miralles Jori, va clausurar l’Any Jujol 140/70
Els colors blau i ocre jujolians de l'ermita de la Mare de Déu del Roser, a Vallmoll | Judit Sabaté

 

Com cada 7 d'octubre, el poble de Vallmoll es reuneix al voltant de la Mare de Déu del Roser en la seva pintoresca ermita. A les 10.00 h del matí, s'ha dut a terme la missa i s'ha donat la benvinguda als nous ermitans, els trentens de la història de l'indret. També s'ha inaugurat la nova subjecció de la campana, ja que la vella era de l’any 1939 i tenia 80 anys.

Els actes centrals de la festa patronal es van viure, però, ahir diumenge 6 d’octubre. En primer lloc, al migdia es va celebrar l'Ofici Solemne a l'ermita amb l’acompanyament coral del Cor Audite de Valls, amb la direcció de Teresa Reverté. En finalitzar la missa, la mateixa coral va oferir un concert. També es va fer la tradicional presentació i benedicció dels nens i nenes batejats enguany i els que han fet la primera comunió.

A la tarda, hi va haver una xerrada sota el títol ‘Territori Jujol’, amb la qual es va dur a terme la cloenda de l’Any Jujol 140/70. Va anar a càrrec del professor Roger Miralles Jori, coordinador de grau de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, que va donar a conèixer una nova iniciativa per descobrir millor l’obra de Jujol al Camp de Tarragona.

L'ermita del Roser com a bé cultural d'interès local

Els terrenys on s'alça l'ermita foren cedits per la baronessa Catalina de Burgues i de Pacs. La primera pedra fou col·locada el 1562, i fou beneïda el 1566. S'encarregà de la construcció el mestre de cases Guillem de Godó de Riudoms, i l'obra fou finançada pel consell i el rector de la vila, així com per diversos particulars. Li va ser adscrita el 1594 la confraria del Roser, i s'hi feren reformes el 1594 i el 1786. El 1639 s'hi afegí la casa de l'ermità, el 1768 la sagristia i el 1826 el cambril. El 1925, l'arquitecte Jujol hi dirigí una restauració important, amb la col·laboració, quant a pintures, de R. Ferré, M. Aymerich i C. Pelegrí. El 1967 s'hi féu una nova restauració de les pintures, obra de J. Ferrè.

"🗑Aiguamúrcia aprova la modificació de les ordenances fiscals per al 2020" "❗🎄El Pessebre Vivent de Valls no es farà per Nadal"