GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Festiuet se suma a la campanya contra les agressions sexistes a Valls

El festival de música, que tindrà lloc aquest cap de setmana, instal·larà un punt d’atenció i informació durant els concerts
Els concerts del Festiuet seran aquest cap de setmana a Valls. | TARRAGONADIGITAL

 

El Festiuet 2018, se suma aquest any a la campanya ‘La festa en Pau’ contra les agressions sexistes en l’oci i la festa. El festival de música alternativa se celebrarà a Valls aquest cap de setmana i acollirà un punt d’informació i atenció en les dues nits de concerts. El Festiuet també comptarà amb intervencions educatives per tot el recinte i es repartirà material divulgatiu on s’informa del protocol municipal, de com actuar i d’on anar en cas de patir una agressió d’aquesta mena.

 

Aquesta col·laboració neix fruit d’un acord entre els organitzadors del Festiuet amb l’Ajuntament de Valls en una iniciativa conjunta de les regidories de Participació Ciutadana i Igualtat, Cultura i Acció Cívica i Joventut.

 

El protocol contra les agressions sexistes funciona des de 2017

L’Ajuntament ja va posar en marxa aquest protocol contra les agressions sexistes en l’oci i la festa fa més d’un any, en concret per la Festa Major de Sant Joan de l’any 2017. L’objectiu principal és garantir que tothom pugui expressar-se lliurement i amb seguretat en tots aquells espais on es desenvolupin actes nocturns i alhora promoure una ciutat igualitària, lliure d’actituds sexistes i discriminatòries; sensibilitzar contra aquestes actituds; que les festes es puguin viure de forma respectuosa; que en els espais de festa no hi hagi discriminacions per raó de gènere i donar una resposta col·lectiva davant de qualsevol agressió o discriminació.

 

Aquest protocol municipal s’ha desplegat a partir d’aquest any en altres celebracions a part de Sant Joan, com són les festes majors dels barris de Valls, amb l’objectiu d’estendre la iniciativa a totes les activitats d’oci i festives que es facin a la ciutat.

 

El Festiuet 2018

El festival Festiuet 2018 se celebra els dies 10 i 11 d’agost a Valls, amb un cartell que farà pujar dalt de l’escenari tots aquests grups, cantants i DJ's: Green Valley, la M.O.D.A., Desakato, Xavi Sarrià, Zoo, Buhos, Doctor Prats, Roba Estesa, Auxili, Smoking Souls, La Sra. Tomasa, El niño de la hipoteca, Vendetta, Sons of Aguirre & Scila, Atupa, Dakidarría, El Diluvi, Suu, DJ Plan B i DJ Monka.