El Festiuet marxa de Valls

Els organitzadors al·leguen que s'han trobat amb «manca de suport, en moltes ocasions, i la sensació de poca valorització com a festival per part de l'Ajuntament de Valls»
Festiuet 2017. | Youtube

 

L'organització del Festiuet ha confirmat oficialment que el festival de música jove que se celebra, des de fa dos anys, al mes d'agost a Valls, marxa de la ciutat. Els màxims responsables de l'esdeveniment, destaquen que com a vallencs els hi hauria agradat que la capital de l'Alt Camp fos «el lloc estable on realitzar el festival, ampliant així el panorama cultural, musical i l'oferta d'oci de la nostra ciutat», però al·leguen que s'han trobat amb «manca de suport, en moltes ocasions, i la sensació de poca valorització com a festival per part de l'Ajuntament de Valls», fet que, diuen, els ha ajudat a prendre aquesta decisió, «que d'una part ens entristeix, però, a la vegada, se'ns presenta com una oportunitat per créixer».

 

De moment no desvetllen la nova localitat on es celebrarà el festival, però, tal com va avançar TarragonaDigital podria ser el Vendrell, en concret a la platja, al costat del pantalà del Port de Coma-ruga.

 

D'altra banda, els organitzadors agraeixen la resposta «incondicional del públic vallenc en les passades edicions». Un públic, diuen, que «esperem veure'l també en aquesta edició i viure junts el creixement d'aquest projecte que sense ells no seria el mateix». Finalment, apunten que en els pròxims mesos s'aniran desvetllant totes les novetats en «una notòria nova etapa del festival».

 

Una assistència d'unes 4.000 persones

Un total de 4.000 assistents es podrien aplegar a l'estiu al Vendrell, en un festival que es vehicularia a través de Prosceni, l'entitat municipal que gestiona els esdeveniments culturals a la ciutat. En el ple extraordinari de principis de gener de la capital del Baix Penedès, tots els grups polítics van beneir el festival, tot i que alguns van mostrar els seus dubtes per si el mes d'agost era la data més propícia per acollir-lo, ja que les platges ja estan plenes de gent. Tot i això, no hi ha més opcions, perquè el calendari de festivals a Catalunya està molt marcat perquè no coincideixin entre ells, i aquest en qüestió s'ha de fer aquestes dates.