Casa de la Vila de Valls

Una Fira de Santa Úrsula amb nou protocol antiCovid

Valls aposta per una nova edició de la Fira de Santa Úrsula amb un programa d'actes variat i transversal, adaptat a les recomanacions d'higiene i seguretat

A Valls continuen apostant per la cultura, per la festa patrimonial, i perquè totes les ciutadanes i ciutadans puguin accedir-hi a ella. Per això, el caire popular segueix presidint tots els actes, i en aquells que cal establir un preu per regular els fluxos d'assistents és una xifra simbòlica: d'1 a 3 €, que es destinen a la lluita antiCovid.

Per aquest motiu, tot i que la Santa Úrsula 2020 de Valls canvia el protocol festiu prioritzant la seguretat dels vallencs i vallenques, el programa continua farcit d'actes com una tanda de lluïment del seguici cerimonial, o les actuacions musicals, adaptades a la realitat actual.

Mesures de protecció

Com tots sabem, l’edició d'enguany de la Fira de Santa Úrsula es veu condicionada pels protocols antiCovid. Per aquest motiu els actes es realitzen aplicant les noves mesures de prevenció i de seguretat com els aforaments limitats o la reserva prèvia dels seients, el control de temperatura dels assistents.
 

Com col·laborar amb l'organització amb les mesures de seguretat

— Utilitzant la mascareta en totes les activitats presencials.
— Mantenint les distàncies de seguretat.
— Netejant-se les mans amb gel hidroalcohòlic proveït per l'organització abans d'accedir als espais.
— Portant les entrades en els dispositius mòbils propis.
— Arribant amb prou antelació a cadascuna de les activitats.
— Accedint esglaonadament als diferents espais de manera que les entrades i sortides siguin pausades i mantenint sempre la distància.
— Respectant la senyalització amb indicacions de les mesures a complir
— Seguint les indicacions del personal de control d'accés i d'atenció al públic
 

Sistema de reserva d'entrades 

La reserva d'entrades en línia es pot realitzar les 24 h al web de l'Ajuntament de Valls.

Els horaris per a la reserva prèvia d'entrades presencials a les taquilles centrals del Teatre Principal són del 20 al 23 d'octubre, de 17.00 h a 20.00 h; el divendres també de 12.00 h a 13.30 h; el 24 i 25 d'octubre, de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.00 h.

Les entrades són de caràcter gratuït, excepte quan s'indica que són donatius per a la lluita contra la Covid-19. S'estableix un màxim de dues entrades per persona en cada espectacle o activitat.

Programa del cap de setmana a la Fira de Santa Úrsula de Valls

Imatge del seguici petit de la ciutat de Valls
El conjunt de la programació de la Fira de Santa Úrsula està coorganitzat per les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls i per l’Ajuntament | Twitter

Divendres 23 d’octubre

18.00 h, fins a les 20.00 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

18.00 h. Claustre del Carme, accés per la plaça del Carme. Presentació dels gegants petits de Valls, nou grup del seguici petit de la ciutat a càrrec del CAU de Valls · Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela. També es presentaran les noves perruques dels gegants de la Ciutat, que actuaran com a padrins dels gegants petits. 

19.00 h. El Pati. Enfaixada de l’escultura El Casteller, el primer monument dedicat al fet casteller creat l’any 1951, acompanyada del so de les gralles i timbals de Bufalodre. 

19.45 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

20.30 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

21.00 h. Centre Cultural. Concert. Miki Núñez. Donatiu: 3 €.

21.15 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

Dissabte 24 d’octubre

10.30 a 13.30 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

11.00 h. Des de l’Oficina de Turisme, carrer de la Cort, 3. Ruta guiada “Descobreix Valls”.

11.15 h. Des de la plaça del Blat. Visita guiada “Indrets castellers de Valls” a càrrec de la periodista i narradora Elisabet Carnicé.

12.00 h. Des de la Casa de la Ciutat. Eixordants morterets pirotècnics anunciant la vigília de la celebració a tota la ciutat.

12.00 h. Campanar de Sant Joan. Tritlleig de campanes de vigília de Santa Úrsula, amb el repic general manual a càrrec dels Campaners de Valls.

12.00 h. Claustre del Carme, accés per la plaça del Carme. Vermut casteller amb els caps de colla de les dues colles de Valls: Jaume Martí, de la Colla Joves, i l’Albert Martínez, de la Colla Vella. Tot seguit. Claustre del Carme. Concert vermut amb gralles i timbals amb Canya d’Or. 

12.30 h. Pati de Sant Roc. Valls Folklòrica. Taula rodona: La festa viscuda a petita escala. 

16.30 h. JCA Cinemes. Un dia de festa! Una festa itinerant del cinema infantil en català a partir dels 3 anys, que arriba a la seva quarta edició. 

17.00 a 20.00 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

17.00 h. Local Colla Joves. De l’Orient a Plaça. Programa de ràdio emès des de la seu social vermella, a càrrec dels guardonats per la Colla. 

18.00 h. Des de l’Oficina de Turisme, carrer de la Cort, 3. Ruta guiada “El call jueu de Valls” amb tast de vi jueu. 

18.00 h. Plaça de Sant Jordi. Ballada de bous amb els tres elements d’aquesta tipologia existents a Valls. 

18.15 h. Des de la plaça del Blat, km0 casteller. Visita guiada “Indrets castellers de Valls” a càrrec de la periodista i narradora Elisabet Carnicé. 

18.30 h. Claustre del Carme, accés per la plaça del Carme. Concert de gralles. So Nat · Grallers de Tarragona + Xavier Orriols.

19.00 h. El Pati. Concert de versions: Orquestra Di-Versiones. 

19.15 h. Aparcament del barri antic, accés pel vial de vehicles, muralla de Sant Antoni. Ball parlat i carretillada del ball de diables de Valls.

19.45 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

20.30 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

21.00 h. Centre Cultural. Doctor Prats. Donatiu: 3 €. 

21.15 h. Plaça Pilar Prim, davant la Biblioteca Carles Cardó. Projecció, sessió de pel·lícules castelleres. 

Diumenge 25 d’octubre

8.00 h. Matinades amb l’Escola de Grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

9.00 h. Per la ciutat. Sonores galejades de pólvora amb els trabucaires de la UAF.

10.30 a 13.30 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa. 

10.30 h. Campanar de Sant Joan. Repic manual de campanes que anuncia tant el solemne Ofici com l’entrada a Ofici, a càrrec dels Campaners de Valls. 

10.45 h. Des de la pl. del Blat. Consuetudinària Anada a Ofici amb els gegants de la ciutat, la corporació municipal i els grallers Bufalodre. 

10.55 h. Plaça de l’Església. Entrada d’autoritats saludada pels gegants de la ciutat i pels esclafits dels morterets pirotècnics que ho comuniquen a tota la població.

11.00 h. Església de Sant Joan. Ofici religiós en honor a Santa Úrsula, amb exposició del reliquiari gòtic de la copatrona de Valls. S’interpreten els goigs de l’any 1907. Acabat l’Ofici. Interpretació del Toc de Castells amb l’orgue de Sant Joan a càrrec de Josep Mateu. 

11.00 a 14.00 h. Plaça del Blat. Rac 1, des de la plaça del Blat per a tot Catalunya. Via Lliure, amb Xavi Bundó, el seu editor i presentador.

11.15 h. Des de la plaça del Blat. Visita guiada “Indrets castellers de Valls” a càrrec de la periodista i narradora Elisabet Carnicé. 

12.15 h. Claustre del Carme. Homenatge institucional a la canalla de les colles dels Xiquets de Valls, en representació de les xiquetes i els xiquets que van suportar estoicament el confinament a les llars familiars.

13.00 h. Plaça del Blat. Acte casteller simbòlic. Tot seguit. Local Colla Joves. Vermut de Santa Úrsula amb visionat de la diada de Santa Úrsula 2019. 

13.30 h. TAC12. Programa casteller especial Santa Úrsula dedicat als tresos de nou assolits per la Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls.

17.00 a 20.00 h. Teatre Principal. La Petita Casa de la Festa.

18.00 h. CanaldeYoutubedeDansPXL, htpps://www.youtube.com/danspxl . Primera gala de dansa de DansPXL on line.

18.00 h. Centre Cultural. Concert amb l’Orquestra Nova Blanes. 

18.00 h. El Pati. Cloenda de la Fira de Santa Úrsula amb balladetes extraordinàries del seguici cerimonial de Valls, acompanyat dels Ministrers Bufalodre de Valls, que hi posen la banda sonora. 


Comentaris