La Fiscalia arxiva la investigació contra l’alcalde de Valls per l’1-O

Albert Batet va ser citat el 20 de setembre de 2017 a la Fiscalia però es va acollir al seu dret de no declarar
Albert Batet a la sortida de la Fiscalia aclamat pels concentrats el passat 20 de setembre de 2017. | J.V.

 

La Fiscalia ha arxivat les investigacions per la suposada participació en l’organització del referèndum de l’1-O contra l’alcalde de Valls. En la resolució d’arxivament, que ha publicat el mateix Albert Batet a Twitter, aquesta reconeix que no s’ha pogut acreditar que el batlle efectués cap actuació delictiva en relació amb el referèndum. L’alcalde vallenc, per la seva condició de diputat al Parlament per Junts per Catalunya –la plataforma amb què es va presentar el 21-D Carles Puigdemont– ha estat investigat per la Fiscalia Superior de Catalunya. Justament, va ser citat el 20 de setembre de 2017, però es va negar a declarar.

 

 

La Fiscalia també ha arxivat recentment les investigacions per la seva suposada participació enl’orgamització de l’1-O contra els alcaldes de Reus, Amposta, Torredembarra, Deltebre i Cunit. Aquests alcaldes,inicialment investigats, van comparèixer davant Fiscalia entre els dies 21 i 27 de setembre de 2018. Tots es van acollir al seu dret a no declarar.

 

El polèmic ple del Parlament del 6 i 7 de setembre de 2017

El Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza —que va morir poques setmanes més tard— va ordenar investigar els batlles després del polèmic ple al Parlament de Catalunya, el 6 i 7 de setembre de l'any 2017, durant el qual es van aprovar les lleis de desconnexió, i que va provocar que molts alcades del país signessin declaracions en defensa de l’1-O.

 

També et pot interessar: