El Museu Casteller organitza una gimcana familiar per descobrir el Barri Antic de Valls

L’activitat tindrà lloc el divendres 21 de juny a la tarda i s’emmarca en la Festa Major de Sant Joan, incorporant-se al programa ja presentat

Dins de la Festa Major de Sant Joan 2019, Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya a Valls, en el marc de les accions de prèvies a l'obertura de l'espai, ha organitzat una gimcana perquè les famílies puguin apropar-se al món casteller i descobrir els racons del Barri Antic de Valls. Aquesta activitat s’incorpora al programa ja presentat fa uns dies.

La gimcana, apta per a tots els públics, tindrà lloc el divendres 21 de juny a la tarda, de les 18.30 a les 20.00 hores. L'activitat serà gratuïta i no necessitarà prèvia inscripció.

L'inici serà a la plaça del Blat, km 0 del món casteller, on els organitzadors presentaran l'activitat i explicaran la dinàmica del joc. La resta de punts que formen part de la gimcana els hauran d'anar descobrint els grups participants a través de diferents pistes.

Es recomana la col·laboració conjunta de petits i grans per desxifrar totes les pistes i aconseguir l'objectiu. Tots els grups s'hauran d'inscriure a la plaça del Blat a les 18.30 hores amb un nom i un cap de colla.

Les 100 primeres persones que aconsegueixin desxifrar totes les pistes rebran com obsequi un famós joc d'enginy amb més de 43 milions de combinacions, el Cub de Rubik del Museu Casteller de Catalunya.

D'aquesta manera, el Cub esdevindrà el primer objecte record del nou equipament cultural i turístic que s'obrirà a la ciutat de Valls. Després de superar les pistes de la gimcana, els participants podran posar a prova el seu enginy muntant el castell del Cub de Rubik. 

Dinamitzar el Barri Antic i apropar els participants al món casteller

La gimcana serà un joc de pistes basades en el document editat per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) -una de les quatre institucions impulsores del nou Museu- anomenat ‘Els valors socials del fet casteller’.

L'activitat té com a objectiu contribuir a la dinamització del Barri Antic de Valls i apropar als participants al món casteller i els seus valors. En aquest sentit, la presència de la seu de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en el mateix edifici on hi haurà les oficines també en serà un factor clau en un futur immediat.

També et pot interessar:


Comentaris