La 37a Nit de Premis de Valls al convent del Carme en imatges

L’Institut d’Estudis Vallencs falla els premis a la Salvaguarda del Patrimoni de l’Alt Camp

El lliurament dels guardons tindrà lloc en el decurs de la Nit de Premis de Valls que enguany se celebrarà el dia 3 de juliol al convent del Carme de Valls

L’Institut d’Estudis Vallencs ha distingit amb el 36è Premi  a la Salvaguarda del Patrimoni Arquitectònic a l’Ajuntament dels Garidells. Concretament, per l’acció decidida de conservació del seu castell que ha aconseguit restaurar alguns dels elements més característics i recuperar progressivament el seu entorn.

Pel que fa a la iniciativa privada, el jurat ha reconegut la família Voltas-Moncunill. Són promotors de la restauració i reforma de l’edifici conegut com a ca Faló, situat a l’antiga muralla de Puigpelat. Es destaca la bona entesa entre propietat i professionals responsables que ha permès la recuperació de l’arquitectura.

També, els elements i les tècniques constructives tradicionals, però sense renunciar a l’actualització i immersió de l’edifici en el segle XXI.

Pel que fa al 20è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural, ha estat per al Museu de Valls i el projecte Covidart. El jurat ha valorat, per un costat, de donar suport als creadors locals. Per l’altre, esdevenir un arxiu visual, sensorial i reflexiu que permet a les futures generacions recuperar les imatges per a reconstruir de l’afectació de la pandèmia en el panorama artístic.

Per acabar, el Premi a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural per iniciativa privada s’ha atorgat ex-aequo a la web 'Rutes pels torrents de Valls' i al grup Campaners de Valls.

El jurat reconeix la web 'Rutes pels torrents de Valls'. És impulsada per Pere Solé Piqué i Roger Montalà Martínez. Fan una posada en valor d’aquest espai natural tan important per la ciutat. També es reconeix el fet d’haver esdevingut un recurs molt útil que ha permès a moltes vallenques i vallencs reincorporar aquest espai natural al seu mapa particular.

Amb el premi als Campaners de Valls es reconeix la consolidació del grup. El 2020 va incorporar el toc de les campanes del campanar de Sant Joan. A més, fan una tasca de recerca per tal de recuperar tradicions diverses a l’entorn de les campanes de les esglésies vallenques.

Els Premis a la Salvaguarda del Patrimoni de l’Alt Camp són uns dels més veterans dels que es lliuren a la comarca, i gaudeixen d’un important reconeixement. El lliurament dels guardons tindrà lloc en el decurs de la Nit de Premis de  Valls  que enguany se celebrarà el dia 3 de juliol  al convent del Carme de Valls.