Valls comença a construir l'orgue de l'església de Sant Joan després de 5 anys de campanya

Es preveu que els treballs finalitzin en dos mesos
Aquests dies s'ha alçat la bastida | Albert Oliva

L'orgue de Valls ja és una realitat. Ahir dimecres 14 d'octubre va començar la fase final de la construcció de l'instrument amb els treballs in situ a la nau central de l'església de Sant Joan. En aquest sentit, ja s'ha alçat la bastida de 14 metres, necessària per poder plantar l'orgue, que arribarà fins als 14,75 metres.

També han arribat, des del taller Grenzing, els darrers elements de l'orgue amb un camió de gran tonatge. De fet, el passat 30 de juliol ja van arribar els tubs grans de l'instrument que des d'aquell dia han estat emmagatzemats a la capella dels Dolors. Ara s'han recepcionat, doncs, la resta de tubs, la consola, els secrets, els mecanismes de transmissió, la caixa expressiva i les manxes.

La benedicció, el 20 de desembre

Durant el proper mes, quatre operaris del taller Grenzing plantaran l'orgue i, seguidament, en el mes restant a la seva benedicció, dos afinadors ajustaran l'instrument, perquè el dia 20 de desembre estigui a punt per a escoltar-lo per primera vegada.

Actualment, més de 431 famílies, entitats o empreses ja han ajudat a apadrinar alguns dels 348 tubs de l'orgue. Tot i que els objectius ja s'han aconseguit, la comissió encara el darrer tram de la campanya amb la voluntat que les persones indecises se sumin en el projecte «en un darrer impuls».

"Es presenta una de les publicacions castelleres més esperades" "Primers detalls de com serà la nova temporada de calçotades a l'Alt Camp"