GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Museu de Valls exposa els dibuixos del seu fons artístic amb obres de Tàpies, Miró, Dalí o Guinovart

L’exposició ‘Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls’ s’inaugurarà aquest dissabte al migdia
Dissabte tindrà lloc la inauguració de l'exposició. | Cedida

El Museu de Valls exposarà, a partir d’aquest dissabte, els dibuixos del seu fons artístic. Els darrers mesos han estat molt actius en l’equipament vallenc, en els quals el museu ha adquirit un conjunt molt rellevant de dibuixos que ara es poden veure per primera vegada.

 

En destaquen, entre d’altres, obres de Ricard Canals, Xavier Gosé, Ricard Opisso, Josep de Togores, Marià Andreu, Joan Sandalinas o Joan Ponç. Les obres s'han adquirit en una important col·lecció particular de Barcelona i en diverses sales de subhastes del país.

 

Tots ells formaran part de l’exposició ‘Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls’, que es podrà visitar fins al mes d'abril i recull tot un conjunt de tècniques: el dibuix a llapis, a tinta, pintura, el gravat en les seves diverses modalitats i el collage. La inauguració tindrà lloc aquest dissabte dia 15 de febrer, a les 12.00 hores a l’edifici del Passeig dels Caputxins.

 

Importants autors com Dalí, Miró o Tàpies

L'exposició s'estructura d'una forma temàtica. Hi ha dibuixos de paisatge, de natures mortes, d'il·lustració, de temàtica parisenca, així com figuratius, de línia més surrealista o d'abstractes. Entre els autors cal destacar, a més dels ja citats, a Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Guinovart, Joaquim Chancho, Perejaume, Zush, Modest Urgell, Jaume Mercadé, entre molts altres.

 

L'any 1994, el museu ja va presentar a les seves sales l'exposició ‘Dibuixos i gravats del Museu de Valls’ que recollia una selecció dels dibuixos i gravats de la seva col·lecció. Vint-i-cinc anys després, l'equipament torna a agafar aquest fil, presentant una nova mostra, centrada en l'obra sobre paper, que recull una selecció de les peces que s'han adquirit durant aquests últims anys.