ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

Valls amplia els punts de connexió Wi-fi a la ciutat, reforçant la cobertura al Barri Antic

Amb aquesta actuació, la capital de l’Alt Camp disposa ja de 20 punts de connexió que donen cobertura a 12 zones de la ciutat
Imatge del carrer de la Cort de Valls, una de les zones millorades. | google maps

 

Valls disposa de més punts de connexió Wi-fi que a partir d'ara donaran cobertura a les zones de la plaça del Portal Nou, plaça de l'Oli, plaça 1 d'Octubre i un tram del carrer de la Cort proper a la plaça del Blat, justament on està ubicada la nova Oficina Municipal d'Informació i Turisme, que ha obert portes fa uns dies.

 

Amb aquesta ampliació els ciutadans disposen d'un total de 20 punts de connexió que donen cobertura a 12 zones de la ciutat. A més, tots els punts Wi-fi s'han indicat amb noves senyals verticals. 

 

Reforç de la cobertura al Barri Antic

Amb aquesta última ampliació de punts de connexió s'ha reforçat la cobertura de la zona del Barri Antic. D'aquesta manera es dóna servei gratuït de connexió a internet als carrers i places més concorregudes del barri.

 

A part de donar servei als turistes que visiten la ciutat, aquest servei gratuït també té un vessant més social, ja que ofereix l'oportunitat de connexió a aquelles persones que no es poden permetre un contracte de connexió fixe.

 

Per altra banda, també s'ha reforçat la xarxa Wi-fi de la ciutat per millorar-la en aspectes de seguretat i disponibilitat. A més s'ha ampliat l'ample de banda disponible en el seu conjunt, passant de 30Mb a 600Mb, amb una capacitat de més de 400 usuaris connectats de forma simultània.

 

El volum de trànsit de dades diàries ha crescut des dels inicis de la xarxa el 2016. Durant el primer any hi havia una mitjana de 550 usuaris diaris amb 6,5 Gb de trànsit. Actualment el nombre d'usuaris és més del doble, uns 1200 usuaris diaris i gairebé el triple de volum de trànsit amb més de 16 Gb.

 

S’han invertit 5.000 euros en la millora

La inversió de la Regidoria de Sistemes d'Informació i Comunicacions de l'Ajuntament de Valls en les millores de la xarxa, l'ampliació dels punts de connexió i el conjunt de la senyalització representa d'uns 5.000 euros.

 

També et pot interessar: