Construcció de la piscina de Rodonyà

Rodonyà avança en les obres de la nova piscina municipal amb l’objectiu d’estrenar-la a l’estiu

El projecte ha comptat amb una inversió de 376.801,64 euros i s’ha executat en diverses fases

Rodonyà  estrenarà les noves piscines municipals aquest estiu. La gran tindrà 12 metres de llargada per 9,17 d'amplada i una profunditat mínima d'1 metre i màxima d'1,85 metres, i la piscina de clapoteig per als més petits serà 9,17 metres de llargada i 4 d'amplada i tindrà una profunditat màxima de 0,36 metres. El recinte comptarà amb una zona de platja pavimentada de prop de  900 metres quadrats i l’espai estarà limitat per una tanca per impedir l'accés del públic a la zona de bany, a la que s'accedirà a través dels vestidors.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Era una de les demandes més freqüents dels veïns i veïnes durant l’estiu i, en concret, l'equipament donarà resposta a les necessitats d'oci que té el jovent, ja que fins ara el poble, tot i tenir un Centre de Dia, una Llar d'Infants o un local social, no comptava amb cap espai i oferta per a aquesta edat», assegura Enric Ferré, l’alcalde, a TarragonaDigital. En aquest sentit, la nova pisicina és un projecte que complementa la zona esportiva del municipi, i completa l'oferta que ja hi ha ara amb en camp de futbol i la pista poliesportiva, i la redacció del projecte i l'execució de les obres han suposat una inversió de 376.801,64 euros i han comptat amb les subvencions del PUOSC i el PAM.

Espai adaptat a persones amb mobilitat reduïda

Tant la piscina de clapoteig com la principal, comptaran amb  rampes per facilitar l'ús d'aquest equipament a les persones amb mobilitat reduïda. Així, la  piscina infantil  serà accessible amb una rampa que abastarà tota l'amplada i que començarà en un dels laterals fins a la seva profunditat màxima. La piscina d'adults disposarà també d'una rampa d'una amplada de poc més d'un metre que començarà a la part fonda de la piscina i descendirà, amb una pendent del 9,5 %, fins a la zona de profunditat mínima.

Ambdues piscines disposaran d'enllumenat interior i s'ha previst la col·locació d'un paviment de formigó porós antilliscant al seu voltant. D'altra banda, els equips de depuració estaran situats a un espai de l'edifici dels vestidors que ja es va preveure per a la instal·lació d'aquesta maquinària.

Vestidors de la piscina de Rodonyà
Imatge dels vestidors | Albert Oliva

La primera actuació: els vestidors

Ferré explica que el projecte s’ha dut a terme en diverses fases. Així, a principis de 2019 «ja es va dur a terme la primera actuació amb la construcció de dos vestidors  col·lectius amb serveis i dutxes per als usuaris de la piscina i un espai per al socorrista amb funcions d’infermeria». L’espai també disposa d'una cambra d’instal·lacions i de depuració de la piscina.

Per altra banda, a les noves piscines també es preveu que es disposi d’un espai de bar, amb una petita barra, i un espai tancat de magatzem per al bar, així com d’uns serveis independents per al públic calçat. A la zona de bar s’hi habilitarà un espai exterior amb funcions de terrassa, amb vista a tot l’espai.