Valls restableix els serveis de la Biblioteca Carles Cardó i de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà

Des de demà dijous 21 de maig ja es podran sol·licitar les reserves per assistir presencialment al servei de préstec bibliotecari

La Biblioteca Carles Cardó de Valls obrirà les seves portes el proper dilluns 25 de maig, després d'haver hagut d'aturar els serveis durant les darreres setmanes fruit de la pandèmia per la crisi sanitària el confinament decretat per evitar-ne la propagació. Per a sol·licitar la cita prèvia caldrà adreçar-se al telèfon de la biblioteca o bé a través del correu electrònic, en l'horari habitual de dilluns a divendres de 9.30 a 20.00 h i dissabtes de 9.30 a 13.00 h, mentre que les cites concertades es desenvoluparan en horari de matí, durant la setmana de 9.30 a 14.30 h i els dissabtes fins a les 13.00 h. 

Per a accedir a l'equipament els usuaris, que seran atesos individualment, hauran de dur mascareta i respectar, en tot moment, la distància de seguretat amb la resta d'usuaris i personal. Els usuaris no podran tenir accés en cap cas a la col·lecció general de documents de la biblioteca ni usar els espais de la biblioteca com a sala d'estudi, tampoc és permès l'ús dels ordinadors públics ni altres dispositius. Alhora, queden suspeses les activitats culturals i el servei de préstec interbibliotecari i per tal de garantir la seguretat, i d'acord amb l'ordre ministerial, els documents retornats pels usuaris es posaran en quarantena durant un període mínim de 14 dies, passat aquest termini, el document tornarà a estar disponible per a ser prestat.

L'OAC, també amb cita prèvia

L'Ajuntament de Valls també ha iniciat avui dimecres 20 de maig la reobertura física de bona part dels seus serveis municipals. Aquesta reobertura dels organismes autònoms, però, serà progressiva prioritzant en tot moment la salut i seguretat de la ciutadania i de les treballadores i treballadors. Per aquest motiu, es recomana de manera generalitzada als ciutadans que utilitzin l'ús dels serveis de tramitació online disponibles a la Seu Electrònica i, a la vegada, si ha d'acudir presencialment a l'Ajuntament ho faci per allò que és imprescindible i amb cita prèvia.

Precisament, de cara als ciutadans la principal novetat de la reobertura física dels serveis de l'Ajuntament és la implantació d'un nou sistema telemàtic de cita prèvia. Aquest nou sistema s'activa ja de manera immediata a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, ja que és el servei que concentra un major nombre de consultes presencials per part dels ciutadans, però s'anirà fent extensiu de manera progressiva a altres serveis municipals que realitzen atenció directa al públic. La implantació del nou canal de cita prèvia per a l'OAC té com a primer objectiu garantir la seguretat i salut tant dels ciutadans com del personal, evitant que s'acumulin persones en dependències municipals.

D'altra banda, amb la reobertura del servei presencial, l'horari d'atenció al públic serà de 10.00 h a 13.00 h. En aquest sentit, en aquesta primera fase de la reobertura fisca de l'OAC, s'ha reduït l'horari per garantir l'alternança del personal, com una de les mesures preventives de seguretat i salut que s'aplicaran. A l'OAC a més, junt amb altres oficines municipals on es realitza atenció al públic, s'ha procedit a la instal·lació de mampares protectores, s'han redistribuït espais i circuits per tal de garantir les distàncies entre persones o s'ha disposat gel hidroalcohòlic accessible als usuaris, entre altres mesures de protecció i prevenció.

"Ja es coneix la data de la reobertura del nou passeig dels Caputxins de Valls" "Alerta: Ja es coneixen els grups dels concerts de la Festa Major 2020 de Valls"