GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Dos morts i set nous positius per coronavirus a les comarques de Tarragona

L’orgue de Valls encara els darrers dos anys del projecte

El dia de la Candela, 2 de febrer, es farà la signatura pública del contracte de construcció de l’instrument
Imatge virtual del nou orgue de Valls. | VallsDiari.cat

 

Quan només falten dos anys per les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a Valls i, per tant, per a l’estrena del recuperat orgue de la ciutat, la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls ha preparat un seguit d’activitats aprofitant la celebració de la Candela d’enguany.

 

Signatura del contracte de construcció de l'orgue de Valls

Després d’un any intens d’adhesions al procés de mecenatge, que van començar el gener de l’any passat, l’acte principal de tots els previstos per a la Candela d’enguany serà la signatura del contracte de construcció de l’instrument, que tindrà lloc el mateix dia 2 de febrer a les 11.15 hores a l’església de Sant Joan, un cop finalitzada la representació de la Moixiganga. L’acte comptarà amb la presència de representants de la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls, de l’empresa constructora (Gerhard Grenzing) i de les principals administracions que donen suport al projecte: l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona.

 

 

El vespre abans, vigília de la Candela, dia 1 de febrer a les 21.00 hores, el Teatre Principal de Valls acollirà un concert benèfic per recaptar fons pel projecte de recuperació. Sota el nom d’ ‘Il·lusions sonores’, aquesta primera edició del concert per l’orgue reunirà tres referents del panorama musical vallenc. Meritxell Carbonell, flauta, Gabrielle Deakin, violoncel, professores de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard, Ekaterina Kàtcheff, piano, professora de música de l’Institut Narcís Oller, que oferiran un repertori  amb obres de Ludwig van Beethoven, Wolfgang A. Mozart, Gabriel Fauré, Hector Villa-Lobos i  Johann Sebastian Bach; amb alguna sorpresa afegida, destaquen els organitzadors.

 

L’orgue de Valls a l’església de Sant Joan es va perdre l’any 1936 durant la Guerra Civil i ara es vol recuperar. | VallsDiari.cat

 

Entrega de nous diplomes als padrins de l'orgue de Valls

El darrer dels actes previstos, servirà per fer entrega de 65 nous diplomes als padrins de l’instrument que s’han sumat a la campanya de mecenatge des de la darrera entrega, realitzada amb motiu de la Festa Major de Sant Joan. En total l’orgue de Valls compta, a data d’avui, amb un total de 253 padrins entre entitats, famílies, empreses i institucions.

 

Al mateix temps, l’exposició «Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre», que es pot veure a la Sala Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs i que explica el detall del projecte de l’orgue vallenc, es podrà visitar fins aquest diumenge 27 de gener.

 

També et pot interessar

Un dels tubs de la façana de l’orgue de Valls portarà el nom de Pere Mialet

Del més antic al més enigmàtic: els 10 orgues més singulars de la província

Els primers padrins del futur orgue de Valls es reuneixen en un acte multitudinari a l'església de Sant Joan