El Pla de Santa Maria aprova la configuració del nou govern municipal i crea una nova regidoria

Aquest dimecres s’ha celebrat el Ple d’Organització. Una de les novetats és la creació d’una regidoria específica de la Fira del Vent, separada de la de Festes
Ple del Pla de Santa Maria. | ajuntament pla santa maria

 

El municipi del Pla de Santa Maria ha celebrat aquest dimecres 3 de juliol el Ple d’Organització, on s’ha configurat el nou govern municipal.

Una de les principals novetats és la creació d’una regidoria específica de la Fira del Vent, que se separa d’aquesta manera de la de Festes, on estava inclosa fins ara. La proximitat de la Festa Major, a l’agost, i la Fira, a l’octubre, ha motivat aquest canvi en l’organització.

Distribució de les regidories al Pla de Santa Maria

Amb la configuració del nou cartipàs municipal, les regidories queden distribuïdes de la següent manera:

Mateu Montserrat, Alcalde, manté les competències d’Urbanisme, Empresa i Medi Ambient. Josep Silvestre, és primer tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Serveis. Maria Teresa Ferré, és segona tinent d’alcalde i regidora d’Hisenda i Festes. Isabel Grau, és tercera tinent d’alcalde i regidora de Fira del Vent, Comerç i Turisme.

Meritxell Pau, és regidora d’Ensenyament i Serveis Socials. Josep Torrents ‘Majoni’, és el egidor d’Esports. David Mateu, és el regidor de Cultura i Joventut i Jordi Buldó, és regidor d’Habitatge i Salut.

Josep Silvestre, regidor amb més dedicació amb un 35% de la jornada

En el plenari es van aprovar també les retribucions als regidors i les assistències, que contemplen que es cobraran 95 euros per plenari, 195 euros per Junta de Govern i 50 euros per Comissió especial de Comptes.

També es va posar de manifest que el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Obres i Serveis, Josep Silvestre, tindrà una dedicació del 35% de la jornada que es concretarà en una retribució de 1.100 euros bruts mensuals en 14 pagues. És l’únic regidor que tindrà una presència regular i diària a l’Ajuntament com, de fet, ja ha mantingut en la passada legislatura.

Els regidors Meritxell Pau, Josep Torrents, David Mateu i Jordi Buldó, tindran una retribució de 421 euros bruts mensuals en 12 pagues. L’Alcalde i les dues tinents d’alcalde, Maria Teresa Ferré i Isabel Grau, rebran per assistències una quantitat equivalent als 421 euros mensuals.

Cada grup polític rebrà una assignació fixa mensual de 6 euros i una de variable de 30 euros per cada regidor electe. Junts pel Pla té vuit regidors; la CUP, dos i ERC, un.

En el plenari es va aprovar també el nomenament de Carles Singla com a cap de gabinet de l’Alcaldia. Les seves funcions principals seran la comunicació i la projecció institucional de l’Ajuntament, com a representant de l’Alcalde i sense retribució.

"Arriba la 8a edició de la Caminada Nocturna a Miramar" "Èxit de participació en les activitats per a infants i joves al PME de Valls"