Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament d'Alcover explica el projecte de la central de biomassa als veïns del poble

Els alcoverencs han pogut conèixer, per primer cop, els detalls d’aquesta iniciativa que suposa una aposta del consistori per les energies netes
Imatge de la xerrada sobre la central de biomassa a Alcover. | Cedida

 

La sala d’actes de l’Ajuntament d’Alcover ha acollit aquest divendres al vespre la presentació de la iniciativa 'Xarxa de Calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona', que contempla la instal·lació de calderes i xarxes de calor en edificis municipals per produir energia tèrmica a partir de la biomassa (estelles de fusta, procedents de boscos). A Alcover, s’instal·larà una caldera de biomassa per escalfar cinc equipaments municipals: la Piscina, el pavelló municipal, la Pista coberta de les escoles, i els dos edificis de l’escola Mare de Déu del Remei (educació primària i secundària).

 

En l’acte, on han assistit diversos veïns del municipi, l'alcalde, Robert Figueras, ha donat els detalls del projecte, que contempla una inversió de 353.083 euros amb la previsió que entri en funcionament l’hivern del 2020. És el primer cop que aquest projecte s’explica directament als alcoverencs que han pogut resoldre els dubtes que tenien envers aquesta instal·lació. 

 

Una sola caldera de biomassa per escalfar cinc equipaments d’Alcover

Les xarxes de calor distribueixen energia tèrmica. Des d’una única caldera (alimentada amb biomassa forestal de qualitat) s’escalfa aigua i es condueix per un entramat de canonades aïllades que connecten amb els sistemes de calefacció dels edificis municipals. La caldera de biomassa que s’instal·larà a Alcover anirà ubicada al carrer del Molí (davant del pavelló municipal d’esports) i, segons han informat des de l'Ajuntament, serà l'únic carrer afectat per les obres. 

 

Una aposta de l'Ajuntament d'Alcover per les energies netes

Aquest és el gran projecte que s'engloba en els pressupostos d'aquest any de l'Ajuntament d'Alcover, en una clara aposta per les energies netes per part del consistori. Serà una iniciativa pionera al municipi i al Camp de Tarragona, i tindrà una afectació directa i positiva en el medi ambient i en la conservació de l’entorn.

 

La nova central de biomassa tindrà una afectació directa i positiva en el medi ambient i en la conservació de l'entorn d'Alcover. | Cedida

 

Aquesta aposta per l’aprofitament de la biomassa com a font de calor ha de resultar: una eina per prevenir incendis forestals, potenciar l'ús de l'energia renovable i de km 0, i reduir el consum de combustibles d’origen fòssils. Com també ha d’ajudar que els propietaris forestals del nostre territori puguin realitzar una gestió forestal sostenible.

 

Aquest projecte, liderat per la Diputació de Tarragona, està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu 'FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4'. La Unió Europea cofinança el 50% de l’import sense IVA, del total de la inversió prevista i la Diputació i les administracions locals hi participen amb un 25% d’inversió, respectivament.

 

Un projecte respectuós amb el medi ambient

El projecte 'Xarxa de Calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona' pretén crear un model propi de referència d’instal·lacions de xarxes de calor municipals alimentades amb biomassa forestal de qualitat, un sistema més econòmic, sostenible i respectuós amb el medi ambient.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris