Ametller florit.

El projecte de la Plana de Secà de l’Alt Camp comença a caminar amb les primeres activitats pel territori

Tallers mediambientals, rutes turístiques, tastos amb la DO Tarragona, formen la primera sèrie d'activitats que es duran a terme al llarg de l'any a la Plana de Secà de l'Alt Camp

Comencen les activitats relacionades amb el projecte de la Plana de Secà de l’Alt Camp, una marca turística que pretén fer valdre les singularitats d’aquesta comarca que conserva els conreus típicament mediterranis, a través de la seva gastronomia, empreses i productes locals.

Fa uns dies va tenir lloc la primera de les activitats a l’escola Santa Magdalena del Pont d’Armentera, iniciada per una de les entitats impulsores d'aquest projecte singular, Gepec. Ecologistes de Catalunya.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els alumnes van assistir a un taller mediambiental tot descobrint la Ruta de la Capona del Pla de Santa Maria en la qual es van treballar els valors del paisatge, els conreus, la pedra seca i la biodiversitat del territori tot gaudint-lo i explorant-lo aprofitant l'època de floració de l'ametller.

D'altra banda s'inicia ara tot un seguit de tastos gratuïts dels vins de la Plana en col·laboració amb la DO Tarragona, perquè els participants gaudeixin de l'enoturisme que es desenvolupa al territori. El primer dels tastos tindrà lloc el pròxim dissabte 29 de febrer al Celler Mas Bella, i s’aniran fent més activitats en altres cellers.  

Activitats de ‘fruiturisme’ a Bràfim

El ‘fruiturisme’, coincidint amb la floració dels ametllers també serà una de les activitats importants d'aquest mes de febrer, l'empresa turística Camins Km 0 organitza dues rutes d'interpretació del paisatge i els cultius de la Plana.

Amb sortida i arribada a Bràfim es passejarà entre camps de vinya i olivera i marges de pedra seca fins a arribar a un camp d'ametllers ecològics per gaudir de l'espectacle de la floració. La ruta guiada s’acabarà amb una degustació a Cal Garriga de Bràfim, espai on conviuen tres projectes que ofereixen productes de la Plana: vermut Padró & Co; l'oli de Cal Garriga i les especialitats de garrofa de l'obrador Menjamiques.

El Projecte Singular la Plana de Secà de l'Alt Camp s'ha creat amb l'objectiu de dinamitzar econòmicament aquest territori des del treball en xarxa i l'economia social i cooperativa. És un projecte impulsat per Produccions Saurines SCCL i la Direcció General d'Economia Social; promoguda pel Departament de Treball Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i amb el finançament del Ministerio de Trabajo y Economía Social.