moixiganga-valls

Programa d'actes de la festa de la Mare de Déu de la Candela 2020 de Valls

La diada d'enguany respirarà aroma de Decennals, a un any vista de l'esdeveniment més extraordinari que celebra la ciutat

Programa d'actes de la festa de la Mare de Déu de la Candela 2020 de Valls

Del dissabte 25 de gener al diumenge 2 de febrer, diàriament,

19.00 h. Des del campanar de l'església de Sant Joan. Toc de novena.

19.30 h. Església arxiprestal de Sant Joan. Inici de la novena de la Mare de Déu de la Candela.

DISSABTE 25 DE GENER

18.30 h. Església de Sant Joan. Acte de lliurament dels diplomes als nous padrins de l'orgue de la ciutat. 

DIMECRES 29 DE GENER

18.00 h. Ajuntament. Homenatge a les Candeles, en l'acte que cada any convida les dones i nenes que duen un nom amb ADN vallenc.

19.00 h. Sala actes Centre Cívic. Xerrada-degustació sobre la galeta del Blai vallenc, a càrrec de Pilar Vives, Núria Rocamora i Albert Oliva.

19.30 h. Centre de Lectura. Segona xerrada del cicle sobre els 21 vallencs il·lustres tot coincidint amb les prèvies de les Decennals 2021. 

DIJOUS 30 DE GENER

19.00 h. Sala d'actes de l'IEV. Presentació de l'Exposició «Decennals: Falta 1 any», a càrrec de Núria Roca, doctora en comunicació i periodisme. Tot seguit, a la sala Sant Roc. Inauguració de l'Exposició «Decennals: Falta 1 any», mostra fotogràfica sobre les Festes Decennals de 2011, que en rememora l'esperit i ens anuncia les properes. Fotografies de Francesc Roca i Pere Toda.

DIVENDRES 31 DE GENER

21.30 h. Local Unió Anelles de la Flama. Sopar d'etiqueta i ball de gala dins l'inici del compte enrere per a les Decennals 2021. Acte amb la participació de Festa Show Events.

DISSABTE 1 DE FEBRER

19.00 h. IEV. Presentació del llibre "Harca, harca, harca. Músiques per a la recreació històrica de la Guerra de Successió (1704-1715"), de Ferran Navarro, qui serà en l'acte. 

19.30 h.  Plaça del Blat. Ball parlat dels diables de Valls; seguidament, correfoc i, finalment, en arribar a la pl. Blat, enceses de lluïment i baixada de l'arcàngel. Participen el ball de diables, drac i bou tradicional de Valls; Diables Foc i Gresca de Tarragona, Bou de foc del Vendrell, Ball de Diables de la Ràpita del Penedès; Ball de diables infantil i drac petit de Valls.

DIUMENGE 2 DE FEBRER

10.30 h. Església arxiprestal de Sant Joan. Representació de la Moixiganga de Valls, una de les poques escenificacions de teatre popular i religiós que es manté en el marc de les esglésies.

11.00 h. La Circoteca, ctra. Alcover 8. Circ en família. Taller de circ. Preu: 5 € per família (inclou un adult i un infant). Suplement d'1 € per cada persona extra de la família. 

11.30 h. Església arxiprestal de Sant Joan. Ofici solemne, que s'inicia amb la tradicional benedicció de les candeles. Aquesta sortirà per la porta de les campanes, recorrerà el barri antic i entrarà de retorn al temple per la porta principal. Durant l'Ofici es cantaran els Goigs i el Virolai dedicats a la Mare de Déu de la Candela.

18.00 h. Centre de Lectura. Concert. Del Segle d'Or a l'edat de plata, amb la soprano Aurèlia Pessarrodona i el guitarrista Raúl Sandín. 

18.30 h. Kursaal. Ballables. Preus: 5 euros, carnet Amics dels Teatres i jubilats 4 euros.