Querol rep el Premi Iniciativa Medi Ambient 2018 per la recuperació d'un tram del Gaià

El municipi de l'Alt Camp ha adequat un tram del riu Gaià i hi ha instal·lat indicadors i cartells d'informació
Querol rep el Premi Iniciativa Medi Ambient 2018 per la recuperació d'un tram del riu Gaià | Diputació de Tarragona

 

 

L'alcalde de Querol, Jordi Pijoan ha recollit la catorzena edició del Premi Iniciativa Medi Ambient 2018 que atorga la Diputació de Tarragona. El municipi de l'Alt Camp ha estat premiat pel seu projecte de recuperació del Camí de les Terres del riu Gaià.

 

El projecte Promoció i recuperació dels valors naturals del riu Gaià de l’Ajuntament de Querol ha consistit doncs en la creació d’un itinerari que ressegueix el curs del riu en el tram entre Querol i el Pont d’Armentera i que permet descobrir llocs que gairebé havien quedat esborrats per l'abandonament i la vegetació. La recuperació del sender ha comptat amb la instal·lació de baranes de seguretat, palanques i un pont penjant per unir les dues vores del riu; a més d'adequar passos suspesos i efectuar la col·locació de cartells informatius i pals direccionals que serveixen de guia durant tot el recorregut.

 

De manera complementària, l’Ajuntament de Querol ha editat un mapa amb tots els detalls per donar a conèixer el recorregut i s'han impulsat actuacions d'educació mediambiental com la reintroducció de la tortuga de rierol, una campanya de captura del visó americà o el projecte Salamandra de recuperació d'amfibis.

 

 

 

Accèssit per la Pobla de Massaluca

La Diputació de Tarragona ha volgut reconèixer també la tasca de l'Ajuntament de la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, pel seu projecte de desenvolupament ecoturístic de rehabilitació de les basses antigues. La iniciativa dels massalucans preveu que la restauració d'aquestes basses serveixi com a punt d'atracció d'aus, amfibis i insectes, alhora que es crea una ruta que rememori la història d'aquests indrets fortament lligats al municipi com espais de reunió i descans.

 

Per facilitar la reintroducció de la biodiversitat, l'actuació preveu la instal·lació de suports per a diversos grups de fauna, que serveixin per crear refugis i hàbitats amb l'objectiu que les espècies s'adaptin i sigui possible tornar a desenvolupar activitats ecoturístiques.

 

La Pobla de Massaluca premiada amb un accèssit pel seu projecte ecoturístic a les basses | Diputació de Tarragona