Museu de Valls.

Valls reobre diversos equipaments de la ciutat després de la crisi sanitària

S'apliquen diverses mesures de protecció i higiene per tal de garantir la seguretat de vistants i personal

El Museu de Valls ja ha  reobert les seves portes. I ho  ha fet amb l'exposició Obra sobre paper. Fons del Museu de Valls, inaugurada el passat dia 15 de febrer i que es reprograma ara amb motiu de la reobertura de l'equipament. Una mostra amb obres d'Antoni Tàpies, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Guinovart, Joaquim Chancho, Perejaume, Zush, Modest Urgell i Jaume Mercadé, entre molts d'altres.

Després d'haver tancat el museu el passat 13 de març amb motiu de les restriccions sanitàries dictades per fer front a la pandèmia de la Covid-19, el museu ha implementat diverses mesures de reobertura per tal de garantir la màxima seguretat  tant pels visitants com pel personal, amb la idea que esdevingui un espai segur i on es pugui gaudir de la visita a la col·lecció del museu. Les mesures de reobertura fixen les indicacions de prevenció i higiene, de distanciament i de senyalització per garantir aquesta seguretat, així com l'ús de la mascareta obligatori, respectar la distància mínima de seguretat de 2 metres entre persones, desinfectar-se les mans, a l'entrar, amb solució hidroalcohòlica i l'ús de l'ascensor quedarà restringit únicament a les persones amb dificultats de mobilitat, mentre que el trànsit pels trams d'escala es farà sempre per la banda dreta.

Més mesures al Centre Esportiu del Fornàs

Per altra banda, a partir d'avui dilluns 8 de juny el Centre Esportiu Municipal El Fornàs  reprèn els serveis esportius amb un conjunt de pautes que permetran una pràctica esportiva segura seguint les  mesures de seguretat marcades amb motiu de la crisi sanitària de la Covid-19. Es reprenen les activitats dirigides, l'ús lliure de la piscina coberta i de la sala de condicionament físic que s'hi podrà accedir mitjançant cita prèvia. Per altra banda, el servei de bar s'oferirà a partir del dia 20 de juny, coincidint amb l'obertura de la piscina d'estiu.

Per aconseguir una pràctica esportiva segura el Patronat d'Esports ha adoptat un conjunt de mesures en l'àmbit de la neteja i desinfecció, el control de l'aforament, la circulació per les instal·lacions o la reserva prèvia dels espais esportius. Les pautes s'adaptaran a l'evolució de l'emergència sanitària i a la legislació vigent en cada moment. Pel que fa a l'accés i circulació, no podrà accedir cap persona amb febre o símptomes propis de la Covid-19, els usuaris/es s'han de desinfectar les mans en accedir a la instal·lació amb gel hidroalcohòlic; s'han establert itineraris específics per entrar i sortir dels espais esportius; no es pot estar a la instal·lació més enllà de l'indispensable per la pràctica esportiva, i no es pot romandre en els espais d'ús compartit.

Amb qüestions com l'aforament  s'ha de tenir en compte que s'ha reduït per complir amb la normativa; el control de les persones en cada espai esportiu serà estricte, i només es pot accedir amb reserva prèvia; les persones abonades poden fer la reserva online amb 48 hores d'antelació a través de la pàgina web del Patronat d'Esports (www.pmevalls.cat), i les no abonades poden fer la reserva a la recepció del centre esportiu.

Els vestidors de la instal·lació esportiva estan disponibles amb aforament  reduït i per això s'ha de respectar el vestidor i l'espai assignat per canviar-se. En aquest sentit, s'aconsella venir i marxar amb roba esportiva de casa, i cal tenir en compte que no es poden deixar pertinences als vestidors, s'han d'utilitzar els armariets.

Piscina coberta i sala de fitness

A la piscina coberta  s'estableixen franges de bany de 60 minuts (la primera sessió tindrà lloc de 6.30 h a 7.30 h); l'usuari/a podrà accedir a la instal·lació 10 minuts abans de la reserva; l'aforament de la piscina és de 4 persones per carrer; els carrers són d'una sola direcció: es va per un carrer i es torna pel carrer del costat, i es recomana fer la reserva prèvia online. Finalment, a la sala de fitness, que s'ha ampliat, s'estableixen franges d'1 hora i 30 minuts (començant de 6.30 h a 8.00 h); es podrà accedir a la instal·lació 10 minuts abans de la reserva, s'ha de desinfectar la maquinària i material abans i després del seu ús, i no es pot compartir material.